Skilift bij Le Collet
Blog

Goede redenen om te skiën

bij Le Collet deze winter

De tijd die ons scheidt van de opening van het winterseizoen smelt als sneeuw voor de zon en we kunnen ons ongeduld niet verbergen bij het idee om jullie op de pistes te zien! Skiën zal weer zijn intrede doen en een heel team is achter de schermen bezig met de voorbereidingen om je weer een prachtig seizoen te bezorgen. Terwijl je wacht om je ski’s weer aan te trekken, zijn hier een paar goede redenen om dit seizoen naar de pistes van Le Collet te komen.

Gepubliceerd op 28 oktober 2021

Een winter

au Collet

Bij Le Collet zeggen we altijd “de bergen zijn mooi”, ongeacht het seizoen! Toch heeft de winter zijn eigen speciale charme, die liefhebbers van grandioze, natuurlijke landschappen zeker zal aanspreken. Winter in de bergen betekent zonsondergangen die over de verse sneeuw scheren, waardoor de schoonheid van het landschap glinstert door de vers gevallen kristallen. Het is ook een geweldige tijd om door te brengen in de resorts, waar iedereen naartoe komt om te ontsnappen, om deel te nemen aan sensationele sportactiviteiten en om te genieten van unieke en ongewone ervaringen. Een winter doorbrengen in de bergen, en in Le Collet in het bijzonder, betekent ondergedompeld worden in de feestelijke, gezellige sfeer van een familieresort dat jong en oud in vervoering brengt. In Le Collet vind je XXL panoramische uitzichten in overvloed, off-ski activiteiten die altijd even ongelooflijk als sensationeel zijn, en entertainment die de moeite waard is.

Verdeeld over 3 verschillende pistes is Le Collet de perfecte plek om plezier en skiën te combineren, je eerste stappen in de sneeuw te zetten of gewoon op zoek te gaan naar mooie herinneringen in een natuurlijk glinsterende omgeving! De familiefavoriet heeft zijn naam nog nooit zo goed waargemaakt als in de winter!

Skiën in een prachtige omgeving

uniek

Bereik de top van de stoeltjeslift en aanschouw het openluchtspektakel dat voor je ligt, vereeuwig het moment met een mooie foto of een blik die in de horizon duikt… Iedereen geniet van zijn moment! Le Collet, gelegen in het massief van Belledonne, is ideaal gelegen op een hoogte van ongeveer 1400 meter en biedt bezoekers een uitzonderlijk panoramisch uitzicht. Als je naar de Super Collet gaat, neem je de stoeltjeslift Claran, een magisch moment zowel op de weg naar boven als aan de finish, waar elke beklommen meter een nieuw natuurlijk schilderij is. Eenmaal boven hoef je jezelf niet in de ogen te knijpen of te wrijven – je bent op de Collet! Bewonder het vrije uitzicht op het Bauges-massief en de Grésivaudan-vallei en als moeder natuur besluit haar zonnebril op te zetten, kun je in de verte naar de Mont-Blanc staren. Met zijn positie als balkonresort en zijn 360° panoramisch uitzicht is Le Collet een van die bevoorrechte plaatsen waar het omringende landschap majestueus voor je staat. Er is genoeg te zien voordat je de piste op gaat!

Toegankelijk skiën

aan iedereen

Le Collet ligt op 1450 meter hoogte in de bergen van Belledonne en trekt skiërs van alle niveaus aan, van beginners tot experts. Het skigebied strekt zich uit over 3 pistes en telt 27 afdalingen (groen, blauw, rood en zwart) voor 35 km intens skiën! Een familie skigebied bij uitstek, de meerderheid van de pistes in het gebied zijn blauw en 15% zijn zwart, waardoor zowel beginners als meer ervaren skiërs de kans krijgen om te jongleren met niveaus en plezier. Zowel kinderen als volwassenen houden van de grote pistes waar iedereen mee kan doen, de bochten waar elke bocht een nieuw avontuur is, de rechte stukken waar je zowel kunt kantklimmen als schuiven. Dus als het op skiën aankomt in Le Collet, zijn gezinnen gerustgesteld dat ze plezier en verlangen kunnen combineren zonder zich te moeten forceren. De ouders hebben plezier, de kleintjes maken onvergetelijke herinneringen en het hele gezin is in de wolken.

Of je nu voor het eerst leert skiën in Malatrait, skiet tussen de dennenbomen in Pré Rond of navigeert tussen de kindertuin en de pistes in Super Collet, er is een Collet-gebied voor iedereen!

Beleef een ervaring

nachtskiën

Zei je “ongewone ervaring”? Want met nachtskiën kunnen liefhebbers van nieuwe uitdagingen en onvergetelijke winterervaringen hun hart ophalen! Skiën onder de sterren, dat is de belofte van Le Collet. Of je nu in de buurt van het skigebied woont of hier verblijft voor een vakantie, profiteer van één avond per week om bij het vallen van de avond de ski’s aan te trekken. Ervaring gegarandeerd. Met je ski’s aan en je hoofdlamp op je helm of pet, ontdek je een heel nieuwe manier van skiën en ga je de piste op in een opwindende nachtelijke sfeer. Samen met andere avonturiers die ook de uitdaging aan willen gaan, kun je opscheppen dat je in het grootste nachtskigebied van Europa hebt geskied. En dat is nog niet alles. Deel uitmaken van deze bevoorrechte groep creëert een gevoel van saamhorigheid tussen de skiërs, de sfeer is gemoedelijk en de nachtelijke sfeer bevordert het avontuur. Op de top van een piste kun je genieten van een uitzicht van licht dat de Grésivaudan vallei domineert, verlicht door duizend lichtjes.

Je kunt de tientallen nachtpistes bereiken met de 3 stoeltjesliften of de 2 sleepliften, aan jou de keuze! Zoals je kunt zien, is het ontdekken van het nachtskiën in Le Collet een must op je winter to-do lijst .

Skiën met

Paco de mascotte

Een van de beste redenen om deze winter te komen skiën bij Le Collet is natuurlijk om een goede afdaling te delen met onze favoriete mascotte! Ken je deze knappe eekhoorn met de eeuwige glimlach niet? Hij is het vlaggenschip van het skistation, een vriend van alle skiërs en vooral van de kinderen, met wie hij een leuke tijd op de piste deelt. Hij stelt ze gerust als het tijd is om de ski’s aan te trekken, hij is altijd op de hoogte van de laatste informatie over de toestand van de pistes, hij deelt knuffels en kusjes uit – kortom, we houden van onze Paco! Het voordeel van deze mascotte is dat hij je kan vergezellen op de piste en zijn ski’s kan aantrekken. Willen je kinderen dolgraag een paar bochten delen met hun idool van de dag? Geen zorgen, Paco staat altijd klaar om plezier te maken en samen met jou de piste op te gaan.

Als je net als Paco van gezelligheid en nieuwe avonturen houdt, kom hem dan ontmoeten en sluit vriendschap met het favoriete personage van het skioord!

Leren skiën

ter plaatse

Weten hoe je moet skiën is niet iets waarmee je geboren wordt, en gelukkig maar! Deze mix van ervaring en niveaus geeft de sport waar we zo van houden zijn charme. Voor jong en oud is Le Collet de ideale plek om te leren skiën in een gezellige sfeer. Met een beginnersgebied en een aantal pistes binnen handbereik ben je hier op de perfecte plek om je eerste sporen op ski’s te zetten! Profiteer van je verblijf hier om de basis te leren van onze getrainde instructeurs, voordat je de sprong waagt op de piste. Individuele lessen, groepslessen, kinderclubs, er is voor elk wat wils.

Wil je de basis van het skiën leren? Trakteer jezelf op een les in een van onze skischolen! Dat is de magie van Le Collet!

Ontdek de

ski joering

In Le Collet kun je een ander soort skiën ervaren, waarbij paardrijden en skiën worden gecombineerd. Een heel bijzondere en verrassende ervaring! Bij deze originele vorm van skiën glijd je over een speciale piste terwijl je getrokken wordt door een dravend paard. Tussen de sensaties en de glimlach, vertrouw je blindelings op het paard. Met elke meter die je aflegt, verander je je angst in zelfvertrouwen. Het is een unieke ervaring voor jong en oud en dompelt je onder in pure Scandinavische traditie. De skitochten vinden plaats in een natuurlijke omgeving, op een ongeprepareerde piste, omringd door dennenbomen, hoeven in de poeder. Totale onderdompeling. De eerste meters leer je zowel tractie als sturen onder de knie te krijgen, zodat je alleen het beste overhoudt voor de rest!

Een activiteit die wordt aanbevolen voor liefhebbers van geweldige ervaringen!

Experimenten

te leven

Onze must-haves

Laat je inspireren
Sluiten