Snakegliss bij Le Collet in de winter
Activiteit

Slang glijden

au Collet

Als de avond valt, gaan veel mensen terug naar hun accommodatie. Anderen daarentegen hadden hun dag op sneeuwschoenen graag willen verlengen. Waarom probeer je niet eens slangenglijden in Le Collet? Het is een bijzondere manier van glijden die zowel jong als oud aanspreekt.

Slangenglijder :

wat is het?

Slangenglijden is een van de leuke attracties van Le Collet. Deze leuke slangenglijactiviteit is gebaseerd op collectief sleeën. Verschillende sleeën worden samengevoegd tot een serpentine. Een gids neemt vervolgens de besturing over om de serpentine ongeveer 400 meter te sturen. De activiteit vindt plaats op de skipistes, maar tijdens sluitingstijd voor een veilige afdaling.

Het voordeel van deze slangenglijactiviteit in Le Collet is dat iedereen ervan kan genieten. Van 7 tot 77 jaar, er zijn geen leeftijdsbeperkingen of contra-indicaties.

En in de praktijk is dit

geeft wat?

In de praktijk is snake gliss een combinatie van verschillende aan elkaar gehaakte sleeën. Als een kleine slang beweegt de stoet over de baan. Wil je het eens proberen? Het enige wat je hoeft te doen is in een van de sleeën te stappen en je voeten vast te zetten. Je hoeft de slee niet te besturen – een gids staat aan het roer. Je hoeft je alleen maar goed vast te houden en je emoties te beheersen.

Houd je niet van dingen die te veel schudden? Neem dan plaats aan de voorkant van de slangenglijbaan. Houd je daarentegen van dingen die schudden en sterke emoties opwekken? Ga dan liever achteraan zitten. De sensaties zijn veel intenser.

Het beste aan deze activiteit? Een opwindende afdaling vanaf de top van de helling, met afwisselend draaien en keren tot groot genoegen van de passagiers. Het is een ideale activiteit voor groepen, vrienden of familie om te delen na een dag skiën. Lachen gegarandeerd.

Het is een geweldige manier om van de pistes van Le Collet af te komen en kan worden uitgebreid met een glas glühwein en een maaltijd in een restaurant.

Welke apparatuur voor

Slangenglijder ?

Je hebt geen speciale uitrusting nodig om van slangenglijden te genieten. Het is echter wel een goed idee om je warm aan te kleden en aan je veiligheid te denken. Dus neem voor je afdaling met slangenglijbaan het volgende mee:

  • Warme handschoenen
  • Warme schoenen die geschikt zijn voor sneeuw (skischoenen zijn niet toegestaan)
  • Veiligheidshelm
  • Skibril (optioneel, om spatten te voorkomen)

Of je nu alleen bent of met een bestaande groep, aarzel niet om je plaats te reserveren voor een wilde afdaling. Deze activiteit vindt ’s avonds plaats, als het donker is.

Onze must-haves

Laat je inspireren
De Blog

Experimenten

te leven
Sluiten