Paragliding vlucht bij Le ColletAdobestock 279507910 Yauhen Leukavets 640x640
Activiteit

Paragliding

au Collet
  • 449
  • 423
  • 403
  • 477

Bekijk de Grésivaudan vallei en de omliggende bergen vanuit de lucht. Je droomt ervan! Je grootste droom is altijd geweest om een vogel te zijn. Waarom niet van je bezoek aan Le Collet profiteren om die droom waar te maken? Er zijn 2 plaatsen waar je vanuit Le Collet het luchtruim kunt kiezen: Malatrait of de top van de Plagnes.

Tandemvlucht

au Collet

Vliegen met een tweezits paraglider is een van de beste manieren om in alle veiligheid te genieten van een vlucht. Onder begeleiding van een ervaren piloot hoef je alleen maar te genieten van de sensaties en adembenemende uitzichten die paragliding biedt. Paragliding op Le Collet in een tweezitsvlucht kan volgens verschillende formules:

  • Ontdekkingsvlucht voor een eerste kennismaking met paragliding en om de sensaties te ontdekken.
  • Sensatievlucht om de thermiek te leren kennen
  • Een prestigevlucht van bijna 1 uur om het massief van Belledonne van bovenaf te ontdekken en te profiteren van de lift.

Als je het skiën goed beheerst, kun je ook een tandemvlucht proberen met een landing op de skipistes. De afdaling is dan skiën op de pistes.

Eerste paragliding ervaring

Op zoek naar een origineel cadeau om te geven of om jezelf op te trakteren voor een speciale gelegenheid? Een eerste vlucht in een paraglider is het ideale cadeau. Onder begeleiding van je instructeur stijg je op vanaf de startzone. Eenmaal in de lucht ervaar je je eerste sensaties als de opwaartse luchtstromen, ook wel thermiek genoemd, langs je heen stromen.

Het hoeft geen betoog dat het uitzicht vanaf Le Collet over de regio Grenoble en het Mont Blanc-massief adembenemend is. Wat als deze eerste ervaring met paragliding je het verlangen geeft om je eigen vleugel te leren vliegen?

Waarom schrijf je je niet in voor een cursus paragliding?

Cursussen

paragliding

Paraglidingcursussen zijn de beste manier om te leren vliegen met een paraglider. In de omgeving van Le Collet bieden een aantal paraglidingscholen cursussen voor beginners en gevorderden. Van eendaagse tot meerdaagse cursussen, je leert alle technieken.

Naarmate je je paraglidingvaardigheden ontwikkelt, kun je complexere vluchten maken. Tijdens de cursussen voor gevorderden word je een doorgewinterde en ervaren piloot.

Vliegen boven het skioord Le Collet en de regio Allevard is een opwindende ervaring. De uitgestrekte landschappen die zich in alle eenvoud voor je ontvouwen zijn een lust voor het oog. De Pic de Belledonne, de vallei van de Haut-Breda en de berg Crozet zien er vanuit de lucht heel anders uit.

Experimenten

te leven
Sluiten