Sleeën bij Le Collet in de winter
ActiviteitSleeau Collet

Slee

Leuk parcours voor gezinnen

Je staat er niet altijd bij stil, maar sleeën is een van die eenvoudige geneugten die je met je gezin kunt delen. Hoe kun je het lachen van de kinderen weerstaan als ze over de hellingen razen? Het is moeilijk om niet in een giechelbui te raken als de slee omslaat. Sinds mensenheugenis brengt sleeën ouders en kinderen samen.

Rodelbanen

au Collet

Het is besloten, vandaag is het sleedag voor het hele gezin! Dus, helemaal ingepakt en klaar om te gaan, ben je helemaal klaar voor een wilde rit over de pistes. Het station van Collet biedt 2 rodelbanen: Malatrait, Pré-Rond en Super Collet.

  • In Pré-Rond ligt de rodelbaan aan de voet van de pistes, niet ver van de skilift Marmottons. Ver weg van de andere skiliften biedt het veilige afdalingen.
  • Bij Le Super Collet: net als bij de Pré-Rond sector, biedt de piste bij Le Super Collet een veilig rodelgebied. Het is dus de perfecte gelegenheid om in alle veiligheid te racen.

Dankzij deze veilige, leuke gebieden kun je veel plezier hebben. En ja, dat is ook het plezier van de bergen. Tevreden zijn met de eenvoudigste geneugten.

Apparatuur huren

au Collet

Geen ruimte meer in de kofferbak van je auto voor je slee? Geen zorgen, je vindt alles wat je nodig hebt in de winkels van het resort. In de Intersport winkel naast de Tufs stoeltjeslift op Malatrait kun je bijvoorbeeld sleeën huren.

Je hoeft geen ‘wedstrijdsleeën’ te huren om je adrenaline te laten pompen. De rodelbanen van Collet zijn steil genoeg en goed geprepareerd om je een paar sensaties te bezorgen. Maar kies je model zorgvuldig. Rodelen in Le Collet is veel leuker als je met z’n tweeën in de slee zit. Vooral als papa rijdt.

Optimaal profiteren

van zijn rodeluitstapje

Voor je kinderen is sleeën in Le Collet een bron van opwinding. Aan de ene kant is er de sensatie van het met topsnelheid over de hellingen razen, en aan de andere kant is er het moment van angst dat gepaard gaat met diezelfde snelheid. Dus, hoe haal je het meeste uit je rodeluitstapje in Le Collet? Simpelweg door aan alle voorwaarden te voldoen: het weer, de veiligheid, de keuze van de piste en de uitrusting.

Zoals we hebben gezien, kun je je eigen slee huren. Maar vergeet niet om ook helmen te huren voor de veiligheid. Let er bij het kiezen van je slee op dat deze geschikt is voor de leeftijd van je kinderen. Hetzelfde geldt voor de keuze van de helling: steil genoeg, maar niet te steil als de kinderen erg klein zijn. Zorg ervoor dat je kinderen goed zijn uitgerust met waterdichte kleding en schoeisel, en niet te vergeten handschoenen. Ja, van sleeën word je vaak nat.

Nu is er nog één ding om rekening mee te houden: het weer. Kies een zonnig moment. Dat is altijd veel aangenamer.

Nu ben je er helemaal klaar voor en kun je gaan rodelen op de Collet rodelbaan!

Onze must-haves

Laat je inspireren
De Blog

Experimenten

te leven
Sluiten