Het Collet resort in de winter
Het station

Een hele geschiedenis

Le Collet

Op 50 km van Grenoble en Chambéry, aan de rand van de gemeente Allevard-les-Bains, werd Le Collet in 1955 opgericht als een van de allereerste skigebieden in Frankrijk. Dankzij de vastberadenheid van de toenmalige burgemeester Marcel Dumas en de eerste leden van de skiclub werd het begin van het skigebied van Collet gemaakt.

Le Collet

Een beetje geschiedenis

De eerste stoeltjesliften

De eerste stoeltjeslift werd geïnstalleerd in Malatrait door de gemeente Allevard, waar een enkel hotel beschikbaar was met 12 kamers voor toeristen. Pas in 1956 werd er een skilift naast de stoeltjeslift geïnstalleerd. De tweede skilift werd geïnstalleerd in 1960. Dit was het begin van een duidelijke versnelling in de ontwikkeling van het Collet-resort, dat in 1964 echt van de grond kwam.

De Bellatrait skilift en de Grand Collet stoeltjeslift werden respectievelijk in 1964 en 1965 gebouwd. Dit was het begin van een belangrijke ontwikkelingsfase, met elk jaar een nieuwe skilift.

De Olympische Spelen van Grenoble in 1968 waren een echte zegen voor Le Collet. Er werden nieuwe hotels gebouwd om de bestaande faciliteiten aan te vullen, waaronder de Chamois d’Or en Arolles residenties. De ontwikkeling ging door tot in de jaren 1980, voordat het door ruimtegebrek minder werd.

Nacht skiën

Naast de ontwikkeling van de skiliften probeerde Le Collet ook te diversifiëren. Dit leidde tot de ontwikkeling van nachtskimogelijkheden.

Vandaag de dag heeft Le Collet 27 pistes en 35 km aan afdalingen, en is het een van de weinige resorts die nachtskiën aanbiedt.

Onze must-haves

Laat je inspireren
De Blog

Experimenten

te leven
Sluiten