adobestock-147599627-tomfry.jpeg
©Tomfry
Niet te missen

De Mont Blanc overwegen

De hoogste top van Europa

Le Collet is een van die bevoorrechte plaatsen waar je de Mont Blanc vanaf de toppen kunt aanschouwen. Met zijn positie als balkonresort en zijn 360° panoramisch uitzicht over de Grésivaudan vallei, zal het niet moeilijk zijn om het majestueuze silhouet van de meest emblematische piek van de Alpen te zien, ver weg in de Savoie.

Het dak van Europa

4808m hoogte

De Mont-Blanc bekijken vanaf de toppen

Wandelaars weten dat jede Mont-Blanc kunt zienvanaf de verschillende Colletpassen. Het is zelfs een must tijdens een verblijf in Le Collet.

Op de Col de l’Occiput en de Col de Claran, de gemakkelijkst bereikbare, rijst de Mont Blanc op in zijn witte gewaad en laat je peinzend achter. Het moet gezegd worden dat hij met zijn 4.807 meter behoorlijk imposant is. Het uitzicht zal je sprakeloos achterlaten, want het is een uitzonderlijk schouwspel. Als de weersomstandigheden gunstig zijn, kun je hem niet missen. In de zomer is zijn witte massa onmiskenbaar en in de winter herken je gemakkelijk zijn ronde koepel. En je kunt het ook niet mis hebben – het is de hoogste piek in de omgeving.

Activiteiten voor contemplatie

In Le Collet zijn er tal van activiteiten om je te helpen de Mont Blanc te overdenken. Je hoeft maar een beetje te klimmen en je ziet hem al in de verte liggen.

Of je nu gaat wandelen, sneeuwschoenwandelen, mountainbiken, toerskiën of gewoon de stoeltjeslift neemt, je kunt niet anders dan de Mont Blanc bewonderen. Leg je stokken neer, neem een pauze en bewonder het landschap. Per slot van rekening krijgt niet iedereen de Mont Blanc te zien.

Op de pistes, vanaf de top van Les Plagnes op 2100 meter, is het bijna onmogelijk om hem niet te zien. Of misschien is het gewoon slecht weer.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten