Snelheidsritten bij Le Collet
Activiteit

Snel rijden :

voor nieuwe sensaties

Twijfel je op een zonnige dag tussen paragliden en skiën? Waarom niet allebei doen? Speed riding biedt je een heel nieuw scala aan sensaties. Of je nu een ervaren rijder bent, een beginner of gewoon op zoek naar een introductie, ontdek speed riding bij Super Collet.

Voor een nieuwe skistijl

Hou je van de wereld van zweefvliegen en intense sensaties? Heb je paragliding al geprobeerd en kun je goed skiën? Dan is het hoog tijd om speedriding te proberen. Deze discipline combineert het besturen in contact met de sneeuw en vliegende trajecten buiten contact. Met behulp van een mini-zeil wissel je af tussen vliegen en skiën. Het doel is om zo snel mogelijk te gaan terwijl je op de grond blijft, uitgerust met een harnas, ski’s en een minizweefvliegtuig gebaseerd op het principe van paragliding. Dankzij deze nieuwe sport kun je je behendigheid tonen bij skisprongetjes of veiliger naar bepaalde off-pistegebieden gaan.

Een nieuwe discipline

freeride

Freeride-fans zullen zeker dol zijn op speed riding in Le Collet. Deze activiteit biedt een heel nieuw scala aan sensaties. Als je de deltavlieger eenmaal onder de knie hebt, leer je snel spelen met het terrein. Net als freeriders kun je gemakkelijk een paar trucjes proberen: touch and go, zweefvliegen en zelfs snowkiten.

Het is jouw beurt om te genieten van de nieuwe sensaties van het glijden tussen hemel en sneeuw!

Wat te doen

Snel rijden

Zoals bij alle disciplines die nieuwe sensaties bieden, is beheersing van de sport noodzakelijk. Daarom kun je speed riding als beginner proberen of je vaardigheden verbeteren. Bij Super Collet worden cursussen voor beginners en gevorderden georganiseerd, zodat je in alle veiligheid kunt oefenen met speedriden.

Deze minicursussen zijn bedoeld voor iedereen die onafhankelijker wil worden in het snelrijden. Je hoeft niet al te weten hoe je met een wing om moet gaan om deze discipline te kunnen beoefenen. Maar omdat deze nieuwe sport acrobatiek op ski’s met zich meebrengt, is een goed niveau van skiën wel aan te raden, vooral in poedersneeuw.

Hoewel je voor deze sport het zweefvliegen niet echt onder de knie hoeft te hebben, moet je het wel een beetje leren. Deze sport wordt beoefend met een minizweefvliegtuigje waarmee je moet kunnen omgaan. Als je er niets vanaf weet, kun je je daarom het beste laten begeleiden door een professional.

Onze must-haves

Laat je inspireren
De Blog

Experimenten

te leven
Sluiten