Alpineskiën bij Collet d'Allevard
Ski

Alpineskiën

au Collet
 • 457
 • 429
 • 423
 • 403
 • 395

Le Collet, een van de bekendste skioorden in de Belledonne, is een gezinsvriendelijk skioord. Met 27 pistes biedt Le Collet 35 km aan afdalingen. Met pistes voor alle niveaus kan iedereen genieten van alpineskiën op pistes die geschikt zijn voor zijn of haar niveau.

Alpineskiën op

een prachtig landgoed

Het skigebied van Collet biedt een prachtig skigebied voor liefhebbers van alpineskiën. Het is verdeeld in 3 sectoren zodat iedereen op zijn eigen niveau kan skiën.

 • Les Tufs is de sector voor beginners. De liften en pistes zorgen ervoor dat beginners veilig en zonder stress kunnen beginnen met skiën.
 • Le super Collet, het hart van het skigebied, is de familiesector. Hier vind je de skituinen, de ESF en de rodelbaan.
 • Prérond is een wildere sector. Het zal iedereen aanspreken die houdt van skiën in een bosrijke omgeving. Je zult genieten van het skiën tussen de dennenbomen.
 • Malatrait geeft toegang tot het skigebied op 1450 m. Er zijn pistes voor alle niveaus en winkels voor het huren van skimateriaal.

Dit is een gezinsvriendelijk skigebied, waar je in alle vrijheid kunt skiën, gedreven door je verlangen om plezier te hebben op de pistes. De adembenemende panorama’s voor uw ogen zullen de achtergrond vormen van uw beste skivakantie in Le Collet.

Alpineskiën

s nachts

Le Collet is een van de beste skigebieden voor nachtskiën. Met een gebied dat volledig gewijd is aan deze zeer specifieke vorm van skiën, biedt het nieuwe sensaties voor fans van alpineskiën.

s Nachts skiën is een heel andere ervaring dan overdag. Meer aandacht voor het terrein, rustig skiën en totale verbondenheid met de natuur zijn de onmiskenbare voordelen van nachtskiën.

Zoals je ziet, is skiën overdag of ’s nachts een echte ontsnapping! De panoramische uitzichten vanaf Le Collet zijn contemplatief, vol schoonheid en vol emotie.

Volg een cursus in

alpineskiën

Nog nooit op ski’s gestaan? Profiteer dan van een verblijf in Le Collet om het alpineskiën te ontdekken. ESF-instructeurs leren je skiën. Van het vinden van je evenwicht en de basistechnieken tot je eerste afdalingen in een sneeuwploeg, je kunt in een paar dagen zien welke vooruitgang je hebt geboekt in het alpineskiën.

Bovendien is Le Collet het ideale skigebied om te leren skiën. Weg van de grote drukte en de onverschrokken skiërs kun je je eerste afdalingen maken in de Tufs sector op 1450 meter hoogte. Dit gebied is volledig gewijd aan beginners, met een speciaal aangepaste skilift en lifttapijt om je te helpen je zelfvertrouwen op te bouwen.

Er zijn verschillende soorten lessen beschikbaar:

 • Piou-Piou groepslessen voor kinderen
 • Groepslessen voor volwassen beginners
 • Individuele lessen

Lessen met een instructeur zijn de beste manier om snel vooruitgang te boeken in het skiën. Je leert de basistechnieken, maar bovenal leer je om je zelfvertrouwen op te bouwen.

Alpineskiën

au Collet

Onze must-haves

Laat je inspireren
De Blog

Ervaringen

te leven
Sluiten