20190208-181125-bd.mp4
Blog

Paragliding

Je eerste vlucht maken

Vliegen over de toppen van het massief van Belledonne, uitkijken over meren, zweven door de lucht op de warme luchtstromen, paragliden boven Le Collet is een onvergetelijke ervaring.

Vliegen over de Allevard-regio

Een paraglidingvlucht boven Le Collet biedt een adembenemend uitzicht op het Mont-Blanc massief, de Chartreuse en de Bauges. Het Pays d’Allevard is een fantastisch gebied voor paragliding. Tijdens het zweefvliegen kun je de vallei van Haut-Breda, de Belle-Etoile piek, de Crozet berg en de Cluse de Chambéry ontdekken.

Zweefvliegen op Le Collet is in de eerste plaats jezelf losmaken van het alledaagse leven en niets dan lichtheid voelen. Geniet van het uitzicht, voel je als een vogel die zijn vleugels uitslaat, paragliding op Le Collet is echt een unieke ervaring.

Maak je eerste paragliding vlucht

Wanneer je je eerste paragliding ervaring bij Le Collet aangeboden krijgt, zijn er 2 oplossingen: of je springt van vreugde, dit is het moment waar je van gedroomd hebt, of je maag raakt in de knoop, of nee maar! En toch! Wil je je niet gewoon vrij voelen, om al die gewichtloosheid kwijt te raken? Bij paragliding op Le Collet gaat het erom dat je je afsluit van het alledaagse leven en niets anders voelt dan lichtheid.

Een paraglidingvlucht in een tweezitter onder begeleiding van een ervaren instructeur is als vliegen dicht bij je dromen, en vooral in alle veiligheid. Je bent zo vrij als de wind om te genieten van het prachtige landschap, in volle vlucht.

Leren vliegen met een paraglider, een droom die uitkomt!

Veel mensen dromen ervan om te leren paragliden, maar durven de sprong niet te wagen. En toch, wat een geweldige manier om jezelf uit te dagen! Leren paragliden tijdens je verblijf in Le Collet betekent vooral de vliegtechnieken onder de knie krijgen. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je je materiaal moet beheersen op de glooiende hellingen, zul je merken dat de angst echt verdwijnt. Die maakt dan alleen nog plaats voor opwinding en het onweerstaanbare verlangen om verder te gaan.

Waarom paragliden bij Le Collet?

Een retorische vraag, zou je niet zeggen? Bij Le Collet vinden we dat elke vraag een duidelijk antwoord verdient. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom je zou gaan paragliden bij Le Collet. De kans krijgen om over je favoriete gebied te vliegen is een unieke ervaring, met je voeten honderden meters boven de grond. Op een mooie winterdag, wanneer de lucht blauw is en de zon schittert in deze azuurblauwe oceaan, is een vlucht met een parapente een waar zintuiglijk genot. Onder begeleiding van een instructeur leer je meer over het resort en de omgeving en ontdek je het resort vanuit een andere hoek. Het is een lust voor het oog.

Na een goede ochtend skiën, wanneer je dijen zijn opgewarmd, laat je je meevoeren door de wind, met je voeten bungelend in de lucht. Deze unieke activiteit is een verfrissende afwisseling op de klassieke off-ski activiteiten en een echt hoogtepunt van het seizoen, vooral als het in Le Collet is!


Waarom is dat leuk?
Een lust voor het oog
Vliegen als een vogel
Jezelf overtreffen

Experimenten

te leven
Sluiten