Een typische dag bij Collet met mijn gezinP1054510 Min
Blog

Mijn familiedag bij Le Collet

tijdens de feestdagen

De februarivakantie gaat door op Le Collet, en de activiteiten voor jong en oud zijn in volle gang! Als gezinnen genieten van de geneugten van de bergen, is het vaak moeilijk om te weten aan welke activiteiten ze moeten deelnemen als ze er eenmaal zijn. Dit is de gids van je favoriete skioord voor een typische familiedag in Le Collet tijdens de wintervakantie. Hou je blocnote bij de hand!

Gepubliceerd op 12 februari 2021

Mijn ochtendactiviteiten

Je begint je vakantie goed, je komt rond 9.30 uur aan in Le Collet met een volle maag na een goed ontbijt. Het wordt een geweldige dag. Met zoveel activiteiten en entertainment tijdens de wintervakantie is er genoeg keuze voor het hele gezin. Laatste aanpassingen, laatste controles, helemaal gebundeld in je winterkleren, je bent klaar om wat ontdekkingen te doen!

10:00: Sneeuwschoenwandeling

Nadat u uw uitrusting hebt gehuurd bij een van de verhuurpunten in het skioord, bent u klaar om met het hele gezin de besneeuwde paden van Le Collet op te gaan. Het mooie is dat het skistation u de mogelijkheid biedt om 3 verschillende routes te volgen: Malatrait, Super Collet en Prérond. Daar sta je dan, met een glimlach op je gezicht, je voeten stevig in de sneeuw en je sneeuwschoenen aan je voeten. Uitstapjes op sneeuwschoenen zijn de perfecte gelegenheid voor iedereen om samen te genieten van een moment van ontdekking en onuitwisbare herinneringen achter te laten voor het hele gezin. Of je nu een ervaren sneeuwschoenwandelaar bent of nog maar een beginner, deze buitenactiviteit is relatief rustig en stelt iedereen in staat om er op zijn eigen tempo op uit te trekken.

Tijdens je sneeuwschoenwandeling kun je het geluk hebben om wilde dieren tegen te komen terwijl je een blik werpt op het omringende landschap. Je kunt volop genieten van het moment, met het ritme van je stappen in de sneeuw. De kans is groot dat andere gezinnen hetzelfde idee hebben als jij, dus sneeuwschoenwandelingen zijn ook een geweldige plek voor bergliefhebbers om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.

12:00: Sneeuwballen bij het Tirovirus

Een laatste stoeipartijtje met het Tirovirus voordat de batterijen worden opgeladen, om zowel de jongsten als de oudsten (maar vooral de jongsten) een plezier te doen. Een terugblik op de kindertijd voor sommigen, of gewoon leuk voor anderen, het principe van deze animatie is simpel maar zo leuk: gooi sneeuwballen naar een doelwit in de vorm van een virus. Is dat niet leuk? Je zou niet blijer kunnen zijn met je kleine kampioenen die er gewoon op zitten te wachten om wat stoom af te blazen. Je gooit je beste sneeuwballen, de vreugde en het goede humeur komen erbij. Precies zoals we het graag zien bij Le Collet.

Een paar foto’s om het moment te vereeuwigen, een laatste bal die in de roos valt en het is alweer tijd om te gaan eten!

12:45: Tijd voor de lunch

Na een ochtend hard werken is het tijd voor wat troost! Ben je vergeten een picknick in te pakken? Geen probleem, de restaurants van het resort verwelkomen je met open armen en bieden een breed scala aan afhaalgerechten. Zodra je je warme maaltijd hebt gekozen, kun je samen met je gezin genieten van een moment van ontspanning in een idyllische omgeving. Veel mensen denken ook aan onze restauranthouders en komen voor de lunch naar het sneeuwfront. Na een gezellig en verkwikkend moment is het tijd om weer op pad te gaan om nieuwe sensaties op te doen. Het belooft een geweldige middag te worden!

Een middag op de pistes bij Le Collet!

13u45: activiteiten met meerdere pistes op het menu

Bijna 14u! Je hebt geen minuut te verliezen: er staan een heleboel activiteiten en ontdekkingen op je te wachten om je middag nog beter te maken dan je ochtend. Je hebt van de gelegenheid gebruik gemaakt om je in te schrijven voor een van de paradepaardjes van het resort: multi-slide activiteiten op Airbooard, Yooner en Snakegliss. Elke activiteit duurt maar 20 minuten, dus je kunt er het beste van maken. Terwijl je je vastklampt aan je opblaasbare slee, een Airboard genaamd, ontdek je nieuwe sensaties en suis je met volle snelheid de hellingen af, een puur moment van plezier voor het hele gezin. Hoe grappig de naam ook is, de Snakegliss biedt een nieuwe manier om de besneeuwde hellingen af te dalen en laat je vollopen met ongewone sensaties. Tot slot sluit je je kennismaking af met de Yooner, een totale ontdekking die je zeker onvergetelijke herinneringen zal nalaten: vallen, lachen, sensatie, het is allemaal aanwezig voor een echt geluksmoment om te delen met het hele gezin.

14.45 uur: sledehonden sneeuwschaatsen voor nieuwe sensaties

Wie zegt dat je deze winter niet de piste op kunt? Je hebt onlangs op sociale netwerken gehoord over een nieuwe activiteit die even leuk als ongewoon is: sledehonden snowskaten!

Het is een activiteit die ook wel “sneeuwschaatsen” wordt genoemd en die zeker je artistieke kant naar boven haalt en je op de been brengt. Speels, leuk en geschikt voor alle leeftijden, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige tijd met het hele gezin. Zodra je je schaatsen hebt gehuurd bij Skimium, de verhuurwinkel in Le Collet, ben je klaar om de vers besneeuwde pistes op te gaan.

Met schaatsen aan je voeten beleef je een onvergetelijke tijd met je kleine stam. Of je nu een beginner bent of een expert op deze ongewone skates, één ding is zeker: deze activiteit zal je laten lachen en je kennis laten maken met een nieuwe kijk op skiën en snowboarden.

15.45 uur: sleeën maar!

Zodra je van je emoties bent bekomen, ga je een hele nieuwe beleven, maar deze keer op een slee! Veel populairder bij gezinnen, is rodelen op het sneeuwfront een geweldige manier om te ontspannen in Le Collet. Naar beneden, naar boven, genieten, lachen, plezier maken – dat zijn de woorden die deze leuke activiteit het beste omschrijven. Geniet ervan door iedereen, maar vooral door kinderen, en u zult het meeste hebben gehaald uit uw sleeën, gehuurd bij de verschillende verhuurders van materiaal in het resort.

16.30 uur: een raadsel als afsluiting

De dag loopt ten einde en jullie maken je klaar om in te pakken. Voordat je vertrekt, maak je van de gelegenheid gebruik om het nieuwe levensgrote vakantie ontsnappingsspel “La dameuse infernale” uit te proberen. Natuurlijk heb je aan alles gedacht en de applicatie gedownload op je smartphone.

Het hele gezin kruipt in de huid van Sherlock Holmes en werkt hard om alle aanwijzingen te vinden en te proberen de beruchte dameuse, die een ravage aanricht in het resort, te stoppen. Het is de perfecte afsluiter van een magische dag in Le Collet, vol ontdekkingen en sensatie.

Een dag vol herinneringen

17.20 uur: de magie komt tot een einde

Het is tijd om naar huis te gaan, je hoofd vol herinneringen en je lichaam vol nieuwe sensaties. Je hebt een geweldige tijd gehad en een aantal must-sees van het resort ontdekt, evenals een aantal ongewone nieuwe attracties. Al met al was het een geweldige vakantie voor het hele gezin, precies zoals wij het graag zien, in het hart van de bergen van Belledonne.

Het enige wat je wilt doen na een bezoek aan Le Collet is terugkomen!

Experimenten

te leven
Sluiten