ad7i0752.jpg
Blog

Leren skiën

Je eerste sporen trekken in Le Collet

Het is een van die ervaringen die je nooit vergeet. De eerste keer dat je de wieltjes van je fiets haalde. De eerste keer dat je uit het diepe dook. De eerste keer dat je je eerste tien haalde. Leren skiën is een van die geweldige eerste keren.

Sneeuwschuiver of schep

Veel plezier op uw boards

Leren skiën, of je nu een volwassene of een kind bent, is een levensveranderende ervaring. Alleen op de planken, tegenover die hellingen die er zo steil uitzien, moet je de sprong wagen. Kinderen ervaren het als een grote waaghals, voor volwassenen kan het een grote uitdaging zijn. Allereerst moet je je evenwicht zien te vinden op deze 2 houten planken die elk maar één kant op willen. Je moet stil kunnen blijven staan, ook al heeft je rechterski duidelijk besloten om zelf vooruit te gaan.

Kinderen zijn misschien niet bang om zich halsoverkop van de helling te lanceren, maar voor volwassenen is het moeilijker. Als volwassene leren skiën vereist meer behendigheid, meer stressmanagement en meer zelfbeheersing.

Wat je leeftijd ook is, als je een beginner bent, is leren skiën met een instructeur noodzakelijk. Als sommige mensen van het ‘planten van de stok’ een mechanisch gebaar maken, dan is dat ook omdat het essentieel is voor het draaien. Toegegeven, je maakt er al snel een nauwelijks waarneembaar gebaar van, maar het blijft hoe dan ook essentieel. We blijven het herhalen.

Dus in plaats van op zoek te gaan naar een ski-bar of ski-spa-oplossing, durf je kleine demonen onder ogen te zien en laat je je leiden door de instructeur. Met een instructeur heb je maar een paar uur nodig om volledig te begrijpen hoe belangrijk het is om gewicht van het ene been op het andere over te brengen. Leren skiën met een instructeur zal je helpen zelfvertrouwen te krijgen en je van de sneeuwploeg af te helpen.


Waarom is dat leuk?
Omdat skiën goed is voor je gezondheid
Omdat we graag steeds weer naar foto's van watervallen kijken
Omdat we graag een pauze nemen van het zonnebaden op het terras

Experimenten

te leven
Sluiten