adobestock-253190847-mmphoto.jpeg
Blog

Skitouren

Ontsnap naar het hart van de natuur
  • 433
  • 449
  • 431
  • 485

Ver weg van het lawaai van de skiliften, in deze witte immensiteit, bijten zeehondenhuiden zich vast in de sneeuw en komen de toppen dichterbij. Wat ooit onoverwinnelijk leek, is nu een gedurfde uitdaging, vol belofte.

Op weg om te veroveren

toppen

De wandelroutes vanaf Le Collet en in het massief van Belledonne zijn perfect voor wandelaars die houden van grandioze landschappen. Buiten de piste gaan vereist natuurlijk altijd een professionele inschatting van het gevaar.

Natuurliefhebbers

Skitochten vanuit Le Collet zijn voor natuurliefhebbers. Allereerst moet je weten hoe je sporen moet trekken in poedersneeuw of een spoor volgen dat de dag ervoor is gemaakt. Dan verschijnen de eerste meren die geleidelijk dichterbij komen, voordat ze plaatsmaken voor de eerste passen. De Col de l’Occiput komt in zicht. Schitterende landschappen, uitzonderlijke panorama’s van de Bauges en Chartreuse en niet te vergeten de Mont Blanc – hoe kun je dat weerstaan? Het is moeilijk om niet overweldigd te worden door zoveel schoonheid. Skiën op Le Collet betekent nederig blijven in het aangezicht van zoveel grootsheid en schoonheid.

Natuurlijk is toerskiën fysieker dan skiën. Toch is het toegankelijk voor iedereen die in staat is om een inspanning van een paar uur vol te houden. Maar als je eenmaal de top hebt bereikt, is het uitzicht adembenemend. En als het tijd is om af te dalen naar de Collet, in zulke poederige, romige sneeuw, vergeet je hoe hard je hebt gewerkt.


Waarom is dat leuk?
Stilte
Een voorliefde voor inspanning
ontsnappen
Sluiten