ad7i1265.jpg
Het station

Het skigebied

3 sectoren, 27 tracks

Het Collet-resort ligt op 1450 meter hoogte en is dankzij het skigebied een schot in de roos voor skiërs van alle niveaus. Je kunt er zelfs ’s avonds skiën van 20.00 tot 22.00 uur, een of twee avonden per week, afhankelijk van het seizoen. Dit is ook wat Le Collet zo waardevol maakt, want het wordt beschouwd als het grootste nachtskigebied van Europa. Maar laten we ondertussen een rondje over de pistes maken…

3 sectoren

Le Super Collet, Pré Rond, Malatrait

Het skigebied van Collet is verdeeld in 3 sectoren en heeft 27 pistes voor 35 km skiën. 35% van de pistes zijn blauwe pistes en er zijn bijna evenveel groene als rode pistes. 15% zijn zwarte pistes.

Super Collet

  • Le Super Collet ligt op 1640 m hoogte en wordt beschouwd als het hart van het skigebied. Met zijn vele faciliteiten, waaronder de ESF-kleuterschool, de ESF en de rodelbaan, is het ideaal voor dagskiërs en skiliefhebbende gezinnen.

Prérond

  • Prérond ligt op 1540 m en heeft een bosrijke, rustige en vriendelijke sfeer. Skiërs zullen dol zijn op de pistes die door de dennenbomen slingeren.

Malatrait

  • Dit deel van het skigebied is de toegangspoort tot het skigebied op 1450 m. Voor beginners biedt dit deel van het skigebied een bevoorrecht gebied waar je je vaardigheden voor het eerst kunt uitproberen. Hier vind je ook de winkels waar je materiaal kunt huren.

Aarzel niet om voordat je de piste op gaat de sneeuwcondities in Le Collet te controleren of bekijk de weersomstandigheden live op de webcams van Le Collet. Skiën onder goede omstandigheden is altijd leuker.

Onze must-haves

Laat je inspireren
De Blog

Experimenten

te leven
Sluiten