Snakeglisse Le Collet
©Snakegliss Le Collet
Blog

Slangenglijplezier

Glijden en plezier!
  • 457
  • 429
  • 407
  • 403

Meestal is het wanneer de avond valt op de pistes van Le Collet, wanneer alle skiërs zijn teruggekeerd, dat dit vreemde dier de pistes overneemt. Maar dit jaar kun je er nog meer van genieten! Met zijn onsamenhangende lichaam, dat al dan niet uitschuift afhankelijk van het aantal sleeën, raast deze gekke streamer de pistes af zodat iedereen ervan kan genieten. In een snakegliss van de piste afglijden is een geweldige manier om de sensatie met familie en vrienden te delen.

Een vreemd dier

Op het eerste gezicht denk je misschien dat er niets angstaanjagends is aan deze vreemde serpentine, maar het wordt een hobbelige rit in de poeder. Snakeglissing is een must geworden in het Collet-resort. Deze serpentine gaat 400 meter lang met hoge snelheid over de pistes en schudt je alle kanten op, tot groot genoegen van jong en oud.

Eerlijk gezegd lijkt het in niets op een eenvoudige rodelbaan. Met snakegliss worden de sensaties vertienvoudigd.

De juiste plaats kiezen

De eerste keer dat je een snakegliss neemt, denk je dat het niet uitmaakt waar je zit, dat het overal hetzelfde is. Maar dat is niet zo! Het kiezen van je plaats op deze gekke spoel is cruciaal. Je denkt dat je vooraan het meest blootgesteld bent, dat je die plek moet vermijden? Denk er nog maar eens over na! Afgezien van af en toe een spatje sneeuw, is dit het rustigste deel van de serpentine. Denk je dat als je achteraan zit, je beschermd wordt door de anderen? Mummmmmp! Absoluut niet. Achteraan word je het meest door elkaar geschud en krijg je de meeste rillingen in de bochten. En ja, hoe langer de rol, hoe minder controle en stabiliteit. Maar dat is ook wat het meeste plezier geeft en wat snakegliss leuk maakt.

Dus laten we het samenvatten: ga voorin zitten, zo dicht mogelijk bij de instructeur voor een kalme, zachte afdaling. Als je avontuurlijk bent ingesteld, ga dan achterin zitten voor de sensatie. Maar wees gewaarschuwd, het wordt een hobbelige rit en er is geen garantie dat je niet met je neus in de sneeuw belandt. Maar daar draait het bij snakegliding allemaal om!


Waarom is dat leuk?
De zonsondergang aanschouwen
Plezier met vrienden en familie
Genieten van de sneeuw après-ski
Ik wil

Zoek een activiteit

Sluiten