adobestock-133242309--savoieleysse.jpeg
Activiteit

Ski Joering

  • 449
  • 423
  • 403
  • 477

Stel je open voor de sensatie van het glijden over de hellingen, ervaar paardrijden en de relatie met je paard op een heel andere manier en ga op weg om uitgestrekte, ongerepte vlaktes te bedwingen – dat is wat ski-joëring voor jou in petto heeft.

Iedereen op de baan

Dat is weer eens wat anders dan de skilift!

Bij ons kunnen sleeën alleen door honden worden getrokken, maar in de Scandinavische traditie kunnen ze ook door paarden worden getrokken. Alleen zijn er hier geen sleeën, want het zijn de skiërs die door de paarden worden getrokken.

Deze ervaring is perfect voor diegenen die een beetje bang zijn voor paarden, omdat je ze niet berijdt maar achter ze blijft. Alle angst voor het paard valt weg en het is ook een goede manier om het paard voor het eerst te leren kennen.

Er is niets moeilijk aan skijoring, zelfs niet als een instructeur naast je kan zitten voor een kennismakingssessie. Na een paar praktische tips over hoe je achter je paard kunt komen of hoe je hem kunt leiden, kun je eindelijk genieten van het leiden van je paard.

Natuurlijk is het het beste om een basiskennis van skiën te hebben voordat je begint, want weten hoe je over sneeuw moet glijden is essentieel. Het duurt een paar minuten om te leren hoe je zowel de tractie als het sturen onder controle moet houden, maar daarna heb je het snel onder de knie.

In de vallei van de Haut-Breda is skijoring een echt avontuur en ja, je kunt maar beter weten hoe je moet skiën. Skijoringtochten vinden plaats in een volledig natuurlijke omgeving, niet op geprepareerde pistes. Het is dus aan jou om je een weg te banen over paden midden in het bos of dwars door velden vol poedersneeuw. Het gevoel van vrijheid is gegarandeerd.


Waarom is dat leuk?
Ideaal met kinderen
De rodelbaan ligt naast de deur
Gevolgd door een heerlijke crêpe en warme chocolademelk!
Ik wil proberen

ski joering

Experimenten

te leven
Sluiten