adobestock-256233492-evoks24.jpeg
Blog

Ontdekking met sneeuwschoenen

sporen van wilde dieren
  • 449
  • 423
  • 485

Waarom laat je je ski’s niet in de kast staan voor een andere ski-ervaring? Het ontdekken van sporen van wilde dieren op sneeuwschoenen is een bevoorrecht moment.

Een benadering van de natuur

met sneeuwschoenen

Een sneeuwschoenbenadering van de natuur

Sneeuwschoenen zijn zowel leuk als sportief, en door hun lichtheid en wendbaarheid kunnen ze overal mee naartoe. Je kunt sneeuwschoenen overal gebruiken, of het nu in een weiland is of in een bos. En juist in het bos is sneeuwschoenwandelen de interessantste manier om sporen van wilde dieren te ontdekken. Midden in deze vredige wereld kun je de eerste sporen van konijnen, vogels en andere bosbewoners spotten.

Tijd delen met de kinderen

Als sneeuwschoenen een bron van glijden en lachen waren voor je kinderen in de uitgestrekte open ruimte, dan waren de eerste sporen die ze zagen bijzonder rustgevend. “Oh, mama, kijk naar de sporen”, “Papa, papa, ze leiden naar de beek”. Voorzichtig om de sporen niet te vernielen met hun sneeuwschoenen, blijven ze contemplatief.

Gelukkig is de gids die je vergezelt een ware bron van kennis. En hij weet snel ieders aandacht te trekken door te vertellen over het leven van de dieren in het bos tijdens die lange wintermaanden. Op de loer achter struiken zal iedereen proberen een glimp op te vangen van degenen die verantwoordelijk zijn voor de sporen.

En als het wat donkerder wordt en je geen haas of vos hebt gespot, kun je met z’n allen een warme fondue of glühwein gaan drinken. In Collet is het een beetje traditie om op sneeuwschoenen op pad te gaan om de sporen van wilde dieren te ontdekken.


Waarom is dat leuk?
Ideaal met kinderen
Bol d'Air
Leuk

Experimenten

te leven
Sluiten