adobestock-183940060--famveldman.jpeg
Blog

Ontdek de bergen in een sneeuwles

De kinderen zijn dolblij!

Comfortabel geïnstalleerd in de bus nadert de vertrektijd. We gaan naar Isère en het skigebied van Collet om de bergen te ontdekken in een sneeuwles. Achter de glimlach op ons gezicht als we met onze vrienden praten, is ons hart zwaar als we uit het raam van de bus naar papa en mama kijken. En toch… wordt deze week zeker de beste van het schooljaar. Leren skiën, veel activiteiten doen, gek doen in de sneeuw. Een week in een sneeuwschool die maar al te snel voorbij zal gaan.

Verwen

naar de geneugten van de sneeuw

Sneeuwschool draait om skiën, maar niet alleen om skiën… Het is ook de perfecte week om te genieten van de geneugten van de sneeuw. Het is de week waarin we ons volproppen met activiteiten. Sneeuwschoenwandelen, langlaufen, hondensleeën, rodelen – het is een kans om de bergen vanuit elke hoek te ontdekken. Natuurlijk lachen we, rollen we in de sneeuw en gooien we sneeuwballen naar elkaar. s Avonds gaan we uitgeput maar gelukkig naar bed, omdat we genoeg zuurstof en emoties hebben gehad…

Je eerste sterren halen

Een nummer op het wetsuit, een parcours dat al meerdere keren is uitgestippeld en getest, en de start. Een afdaling waar je jezelf moet overtreffen, om het net zo goed te doen als je maten en je ster te verdienen. Je mag geen fouten maken om het evenement te halen, zodat je met opgeheven hoofd terug kunt komen en je ster overal kunt laten zien. Maar bovenal moet je het gevoel hebben dat je geslaagd bent, dat je trots bent op wat je hebt bereikt. Het is een race waar je met je vrienden over zult praten en waar je heel trots op zult zijn.

Boordevol prachtige beelden

De bergen ontdekken in een sneeuwklasse betekent veel mooie plaatjes schieten. Zonsondergangen boven het Chartreuse-massief, bergmeren en vooral de Mont Blanc, diep in de Tarentaise vallei. Het was een emotionele week, vol prachtige beelden. Vanaf de top van de pistes op 2400 meter zal het panorama nog lang gegrift blijven.

Daar ga je!

De beste adressen voor een gezinsvakantie

Eten en slapen zijn de pezen van de strijd als je weg bent met het gezin! Dus ontspan je: de accommodaties die we hebben geselecteerd zorgen ervoor dat jij en je kinderen een ontspannen verblijf hebben. En de restaurants zullen er alles aan doen om je het leven gemakkelijker te maken!

Ervaring

Gemaakt in Collet
Sluiten