ad7i1519.jpg
Blog

Drink een groene chaud

Met mate, natuurlijk!

Als je in de buurt van het Chartreuse-massief verblijft, is het drinken van warm groen een must, bijna een plicht: warme chocolademelk en groene chartreuse. Hier is een recept dat de altijd populaire glühwein ver overtreft.

Bij koud weer

Warm groen

daar gaan we weer!

De skidag is net voorbij, de nacht is gevallen in het skioord en vanavond is de afdaling met fakkels. Het licht dat de pistes vult is altijd een emotioneel moment. Het is ook een heel gezellig moment dat vaak eindigt met het proeven van warm groen. Je kunt er niet omheen, het is de traditionele welkomstdrank in skigebieden.

Als je het een beetje sterk vindt, is dat normaal. Het is totaal anders dan glühwein, want dit is een likeur. En niet zomaar een likeur, maar de groene chartreuse, een instituut hier met een geheim recept ontwikkeld door de paters kartuizers. Een subtiele, geheime mix van planten uit onze omringende bergen.

Een warme groene drinken is veel meer dan gewoon een warme drank. Het is vooral een gezellig moment waarop je de ziel van het Collet-resort ontdekt. Er zijn natuurlijk de oudgedienden, de oudste ESF-instructeurs, die je alles vertellen over de geschiedenis van het skigebied toen er nog maar één stoeltjeslift was. En dan is er nog de manager van de sportwinkel, die je vertelt dat je “morgen naar de winkel moet komen om je ski’s te vervangen”.

Een warme groene drinken in Collet d’Allevard is alsof je de tijd stilzet en je perfect aanpast aan de bewoners van het resort.

Dus waarom proost je niet met ons mee?


Waarom is dat leuk?
Verwarmt je op een koude dag
Traditioneel en vriendelijk
Gevolgd door een restaurant, gegarandeerd een leuke avond

Experimenten

te leven
Sluiten