Wintersportplaats Le Collet NachtskiënSkigebied Le ColletNacht skiën
©© Pierre Borasci
Niet te missen

De nachtelijke paden

Een van de grootste nachtskigebieden van Europa

Le Collet, een bekend skigebied in het Massif de Belledonne, biedt 35 km aan pistes, van groen tot zwart, waar iedereen van kan genieten. Hoewel het leuk is om hier overdag te skiën, staat Le Collet vooral bekend om het nachtskiën, met 15 km aan pistes die ’s nachts geopend zijn. Het is een van de grootste nachtskigebieden in Europa.

De sterrensporen

Le Collet is een van de grootste nachtskigebieden van Europa. Het is niet alleen mogelijk om van de top van het gebied, op 2100 meter, naar de bodem van het gebied, op 1400 meter, te skiën, maar er zijn ook veel nachtafdalingen. Sterker nog, veel resorts bieden nachtskiën aan, maar slechts op 1 of 2 afdalingen. Hier in Le Collet zijn niet minder dan 10 nachtafdalingen verlicht, zodat je kunt genieten van het plezier van nachtskiën. Ze worden bediend door 3 stoeltjesliften en 2 sleepliften, zodat je alle nachtafdalingen kunt skiën.

Skifanaten zullen het niet geloven: één avond per week wordt het skigebied van Collet versierd met duizend lichtjes om ’s nachts te skiën. Kom de zonsondergang bewonderen vanaf de top van de pistes en ski vervolgens onder een sterrenhemel.

Ski + gourmetten arrangement

Kom je met vrienden skiën om ’s avonds van de pistes te genieten? Laat de avond niet zo eindigen. Met een ski- en gourmetuitje kun je je gezellige avond voortzetten in de warmte van een van de restaurants in het skigebied van Collet. Sommige hebben een paar verrassingen voor je in petto als je langskomt. Je kunt gemakkelijk nagaan welke restaurants raclette op het menu hebben staan.

Thema-avonden

Alsof het nog niet genoeg is om je het grootste skigebied van Europa te bieden, biedt Le Collet je de kans om de skipistes ’s avonds te ontdekken tijdens thema-avonden. Van verkleedavonden tot speciale Ladies Day-avonden, de nachtelijke pistes zien er afhankelijk van de week van het seizoen anders uit.

Omdat nachtskiën afhankelijk is van de sneeuwcondities, kun je het beste de Facebook-pagina van het skigebied raadplegen voordat je een poging waagt.

Openingstijden, prijzen,...

Alles wat je moet weten over nachtskiën

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten