dji-0705.jpg
Niet te missen

De top van Claran

360°-weergave

De Col de Claran is een populaire bestemming voor wandelaars die graag prachtige landschappen ontdekken, en is het startpunt van veel routes vanuit Le Collet. De Col is gemakkelijk bereikbaar vanaf de prachtige alpenweiden en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen.

Adembenemende panorama's

Als er vaak wordt gezegd dat “de bergen je voor zich winnen”, is het duidelijk dat dit gezegde zijn volle betekenis krijgt op de Col de Claran. Na een wandeling van een paar uur vanaf de voet van het Collet-resort word je beloond met een schitterend uitzicht op het massief van de Vercors, Chartreuse en Bauges en hun iconische toppen. Mont-Blanc is natuurlijk geen uitzondering op de regel en torent majestueus boven moedige wandelaars uit.

Een gemakkelijk toegankelijke pas

Met uitzicht op de Petit en Grand Charnier toppen is de Col de Claran gemakkelijk te bereiken. Op 1956 m hoogte is dit het hoogtepunt van een heerlijke klim door de alpenweiden. Hoewel het zijn eigen almchalet heeft, biedt het toegang tot de Pierre du Carre chalet en het pad terug naar beneden naar Super Collet en Le Collet.

Ideeën voor lussen

De Col de Claran, 1956 m hoog en gelegen op de top van de alpenweiden, is vaak een stopplaats op de voorgestelde wandelroutes vanuit Le Collet. Met zijn majestueuze uitzichten is het ook een geweldige plek om te wandelen. Als de stoeltjesliften in de zomer open gaan, kun je er zelfs komen door de Claran stoeltjeslift te nemen. Hoe dan ook, wandelaars zullen het op hun route vinden.

  • Boucles des Plagnes – Sentier 2000 – Col de Claran: deze wandeling begint bij de Super Collet via de Col de l’Occiput en biedt een lus van 7 km. Vervolgens neem je de Sentier 2000 met zijn 15 stations voordat je verder gaat naar de Col de Claran.
  • De Grand Charnier via de Arête de l’Evêque: een wandeling naar de Grand Charnier is een must vanaf Le Collet. Je kunt de Col de Claran gemakkelijk bereiken via de Arête de l’Évêque.

De Col de Claran is een van de meest emblematische passen rond Le Collet, zozeer zelfs dat er een stoeltjeslift zijn naam aan heeft gegeven. Het uitzicht vanaf de top is zo magnifiek dat het de inspanning en de urenlange wandeling meer dan waard is.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten