fbb-18-web-e1618839921655.jpg

Vallei van Grésivaudan

Tussen de massieven van de Chartreuse en de Belledonne is de Grésivaudan-vallei een mix van natuur en historische overblijfselen. De Grésivaudan-vallei, een voormalige gletsjervallei, strekt zich uit over 45 km tussen Grenoble en Chambéry. Gewiegd door de bedding van de Isère, zullen de bucolische landschappen en de vele schatten van de vallei je betoveren.

Een sterk erfgoed

historisch en cultureel

De Grésivaudan-vallei heeft een rijk historisch, natuurlijk en cultureel erfgoed. Lodewijk II noemde het “de mooiste tuin van Frankrijk”.

Talrijke vestingwerken en oude gebouwen vormen de parel aan de kroon van deze vallei en behoren tot de must-sees tijdens een verblijf in het Pays d’Allevard of in het vakantieoord Le Collet. Dit zijn onder andere het Château du Touvet en zijn weelderige tuinen, het Barraux fort uit de 11e eeuw en een waar bastion in die tijd, en de Avalon toren.

De Grésivaudan vallei is ook een opmerkelijke plek om te wandelen en te ontspannen. De 7 meren van Laux, het Lac de la Mirande, het Lac de la Terrasse en de vallei van de Haut-Breda zijn slechts enkele van de schatten die je te voet kunt ontdekken.

Voor elk wat wils

De vallei van Grésivaudan onderscheidt zich ook door de diversiteit aan activiteiten: sportieve activiteiten in de resorts, met nieuwe activiteiten zoals wiz-rodelen, en de kabelbaan van Touvet, de oudste kabelbaan van Frankrijk met een verval van 750 meter (momenteel gesloten vanwege aardverschuivingen). Er is geen tekort aan mogelijkheden voor leuke uitstapjes met het gezin.

Of je nu in een groep bent, met familie of vrienden, je dagen zijn nooit hetzelfde. Om de dag af te ronden, wil je natuurlijk wat van de lokale producten proeven.

Opmerkelijke activiteiten, wandelroutes, ideeën voor uitstapjes, je vakantie in de vallei van Grésivaudan zal een zoete smaak hebben.

ERVARINGEN

te leven
Ervaar onze emoties

Evenementen

Sluiten