ad7i7212.jpg
Uw wensen

Mountainbiken

Genieten van de pistes en het panoramische uitzicht

Met zijn grashellingen en talloze paden is het Collet-resort een geweldige plek om te mountainbiken. Het is zelfs een van de activiteiten die Collet zo intens maakt.

Mountainbiken op de pistes

Als de winter ten einde loopt, worden de besneeuwde hellingen perfecte afdalingen voor mountainbikefans. Afhankelijk van wanneer de stoeltjesliften open zijn en je niveau, kun je de Tufs of Claran stoeltjesliften nemen om toegang te krijgen tot de gemarkeerde routes voor downhill mountainbiken.

Zowel op de berghelling als op de bergkammen zijn er verschillende routes voor downhill mountainbikers. Avonturiers kunnen zelfs profiteren van de openstelling van de Claran stoeltjeslift voor mountainbikes en naar de top klimmen voor nog meer sensatie en afdalingsmogelijkheden.

Dappere en ervaren mountainbikers kunnen bijvoorbeeld terug omhoog klimmen langs de Claran stoeltjeslift naar de top en vervolgens de bergkam volgen naar de Col du Claran. Vanaf daar kun je de route “tour du pays d’Allevard” volgen tot aan de schuilhut Pierre du Carre en vervolgens het pad van de pas de boeuf weer oppakken en afdalen naar de Collet. Andere routes en gidsen zijn beschikbaar op internet, of u kunt navraag doen bij het VVV-kantoor van Allevard.

Begeleide uitjes

In de zomer kunnen mountainbikers genieten van begeleide tochten. Dit is een veilige manier om toegang te krijgen tot andere routes, zoals de afdaling van de Grand Rocher of een lange wandeling van de top van Claran naar Allevard. De afdaling begint op 2100 meter hoogte bij de Plagnes en bereikt Allevard op 400 meter hoogte. In totaal 1700 meter afdaling langs steile paden en wilde valleien.

Mountainbiken op de trails

Als je niet zo dol bent op downhill mountainbiken, wil je je uitstapjes om veiligheidsredenen buiten de pistes houden. Gelukkig bieden de paden in de bossen en rond Le Collet een breed scala aan routes.

Nog andere wensen?

Ervaar de bergen, doe mee aan gezinsactiviteiten, ga er op uit in de frisse lucht… laat je meeslepen door je verlangens naar momenten van verjonging die je samen kunt delen.

Ervaring

Gemaakt in Collet

Daar ga je!

De beste adressen voor een gezinsvakantie

Eten en slapen zijn de pezen van de strijd als je weg bent met het gezin! Dus ontspan je: de accommodaties die we hebben geselecteerd zorgen ervoor dat jij en je kinderen een ontspannen verblijf hebben. En de restaurants zullen er alles aan doen om je het leven gemakkelijker te maken!

Sluiten