mg-1519.jpg
In de buurt

Smederijen en molens van Pinsot

in Pinsot

Waarom duik je niet in de fascinerende geschiedenis van de ijzerindustrie en de molens van weleer? Het Musée des Forges et Moulins (smederijen- en molensmuseum) in Pinsot neemt je mee terug in de plaatselijke geschiedenis van de belangrijkste economie van de Grésivaudan-vallei. Het is een educatief bezoek dat iedereen de kans geeft om zich te interesseren voor het leven van arbeiders en boeren.

In de voetsporen van de smeden

Laat je leiden door het geluid van de molensteen die tarwe tot meel maalt of walnoten tot olie. Je zult ook verrast zijn door het geluid van de hamer die op het ijzer slaat om het te transformeren. De smederijen en molens van Pinsot bieden een echte blik in de geschiedenis, waarbij de stappen van weleer getrouw worden nagespeeld. De geschiedenis van de smederijen en molens en de vaardigheden van de ambachtslieden van weleer zullen jong en oud boeien.

Een ontdekkingstocht

Een bezoek aan de smederijen en molens van Pinsot is in de eerste plaats een ontdekkingswandeling in het hart van het massief van Belledonne. De smederijen en molens, gelegen in de buurt van de rivier de Gleizin, kunnen het vertrekpunt zijn voor een wandeling niet ver van Le Collet d’Allevard en in de regio van Allevard. Het “ijzeren pad” is een leuk uitstapje voor het hele gezin. Door het bos nemen 13 etappes je mee terug in de tijd en met een beetje geluk vind je misschien wel ijzer- of kwartserts. Dit pad van 4 km is een echt uitje van 2 uur dat je de kans geeft om met het hele gezin samen te komen in een prachtige omgeving.

Kunsttentoonstellingen

Het museum combineert geschiedenis met hedendaagse kunst en organiseert ook hedendaagse tentoonstellingen van jonge kunstenaars die met ijzer werken om kunstwerken te maken.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten