activits-allevard-credit-photo-j-damase.jpg
©SPA in Allevard-les-Bains- Auvergne Rhone-Alpes Toerisme
In de buurt

Meer van Mirande

in Allevard-les-Bains

Als je op zoek bent naar een schaduwrijke plek niet ver van Le Collet voor een ontspannen dagje uit, dan is Lac de la Mirande de plek bij uitstek. Net buiten Le Collet ligt Lac de la Mirande in de gemeente Allevard en er zijn eet- en drinkgelegenheden.

Een populair meer

door gezinnen

Ondanks zijn bescheiden omvang heeft het Lac de la Mirande alles in zich om gezinnen aan te spreken. Het ondiepe water is relatief warm. Hoewel er geen toezicht is, is zwemmen toegestaan. Het ligt op 450 meter hoogte en heeft een klein zandstrand, ideaal om van de zon te genieten. Het hele gezin kan hier terecht voor een dagje vissen, om de spieren te strekken op het fitnessparcours, of om de kinderen mee te laten doen aan de levendige spelletjes of te genieten van een oriëntatieloop.

Ontdek de dieren

Als ongerept natuurgebied is het Lac de la Mirande een geweldige plek om veel dieren te spotten. Groene halsbanden en een groot aantal amfibieën zijn hier te zien vanwege de nabijheid van het bos. Als een meer van categorie 2 kunnen kinderen een groot aantal dieren observeren.

Visliefhebbers zullen verrast zijn door de grote verscheidenheid aan vissen. Voorn, snoek, karper en baars zijn hier allemaal te vinden.

Lac de la Mirande is meer een meer dan een vijver, maar niettemin een geweldige plek om een ontspannen dag door te brengen met familie of vrienden. De bucolische omgeving is bevorderlijk voor rust en stilte en zorgt voor een uitstekend dagje uit in de omgeving van Le Collet. Op de terugweg kun je zelfs stoppen bij andere toeristische attracties om te genieten van de schatten van de Grésivaudan-vallei. Het Château du Touvet, Fort Barraux en Tour d’Avalon, om er maar een paar te noemen, zijn zeker een bezoek waard.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten