2017-03-15-ym-lcdl-01.jpg
In de buurt

Het Comba d'Autrafé Museum

bij La Combe de Lancey

Het museum Comba d’Autrafé, een must tijdens een verblijf in Le Collet, is gevestigd in de bijgebouwen van het oude kasteel van La Combe de Lancey. Het is een landelijk museum van volkskunst en tradities, een schat aan informatie over de manier waarop de mensen vroeger leefden aan de voet van het massief van Belledonne en in de vallei van Grésivaudan.

In de voetsporen van onze voorouders

Een aangrijpende getuigenis

Het hart van dit museum wordt gevormd door 5 zalen die op een trouwe en gepassioneerde manier het leven van de mensen van La Combe de Lancey weergeven. De voorwerpen en aangrijpende getuigenissen zijn een echt eerbetoon aan de mannen en vrouwen die de vallei van Grésivaudan bevolken, in dit geval de Combe de Lancey.

Dit museum, niet ver van het skigebied van Collet, is ontworpen om bezoekers onder te dompelen in 5 verschillende werelden: de activiteiten van vroeger, zoals het maken van handschoenen, klompen en hennepteelt; het dagelijks leven en wonen; de natuur, met aandacht voor geologie en wilde dieren; landbouw in de bergen; en het dorpsleven, met name van 14/18 tot de tijd van Monseigneur Dupanloup.

Een rijke collectie

Het Comba d’Autrafé museum, niet ver van het Collet resort, heeft een collectie van 1300 voorwerpen. Elk voorwerp heeft betrekking op een specifieke periode of activiteit. Op een echt educatieve manier kun je leren hoe je henneptouw weeft, kaarden en schapenwol spint. Want leren over het leven van de mensen in de Combe de Lancey betekent de alledaagse voorwerpen van vroeger ontdekken. Het is een fascinerende manier om te ontdekken hoe de mensen leefden in la Combe Autrefois, of beter gezegd la Comba Autrafé.

Dit museum kan worden bezocht door het hele gezin of in groepen, met de mogelijkheid van een rondleiding.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten