Ervaring

Wandel de spectaculaire nieuwe GR738

Duik in het hart van de Belledonne
dji-0281-min-e1619101588591.jpg

Als je van bergen en wandelen houdt, sta je altijd te popelen om lange tochten te maken en nieuwe paden te ontdekken. Als je oog in oog staat met het Massif de Belledonne, met zijn grillige tanden en steile toppen, is er maar één ding dat je wilt doen: Belledonne oversteken van de ene kant naar de andere. Met de sentier des bergers en de nieuwe GR® 738 is dit nu mogelijk.

Het grote avontuur

op wilde paden

De Haute Traversée de Belledonne

Het heeft vele jaren werk en herontwikkeling gekost om toegang te krijgen tot dezespectaculaire nieuwe GR® 738. Hier zijn we dan, op weg naar de beroemde GR® 738, ook wel bekend als het herderspad. Het moet gezegd dat het Massif de Belledonne ook beroemd is om zijn schapen die vredig grazen op de bergweiden. Er zijn volop mogelijkheden om schapen tegen te komen langs de 110 km en 11 etappes van deze spectaculaire nieuwe GR® 738. Als we bijvoorbeeld vertrekken vanuit Chamrousse komen we al snel in een landschap dat alle kenmerken van een gletsjerlandschap heeft: grote gepolijste platen, morenetongen, water dat van wie weet waar naar buiten gutst, de eerste meren verschijnen voor je ogen.

Van berghut naar berghut

De Belledonne oversteken via het sentier des Bergers betekent onvermijdelijk overnachten in een berghut. De eerste refuges op de GR® 738 zijn de refuge de la Pra en de refuge Jean Collet. Tussen de 2 toevluchtsoorden bieden de wandelpaden fantastische uitzichten, zoals het Lac du Crozet onder de Col de la Pra, dat opvalt door zijn immensiteit. Na de meren zijn het de steenbokken die ons verrassen en zich trots afvragen hoe wij mannen het voor elkaar krijgen om niet voorbij deze rotsachtige bar te komen. Laat de stormachtige voortgang door de steenslag je niet vergeten om het fabelachtige landschap te aanschouwen. Beneden strekt de vallei van de Grésivaudan zich uit, met aan de ene kant de Vercors en aan de andere kant het Massif des Bauges.

Spectaculaire etappes

Hoewel de eerste dagen spectaculair zijn wat betreft de immensiteit van de landschappen die je in hun greep houden, blijft het een feit dat elke etappe zijn eigen portie pracht en praal biedt. De bergpassen volgen elkaar op zonder veel gelijkenis en maken plaats voor valleien en meren. De Grandes Rousses, het massief van Allevard, de Pas de la Coche, de vallei van Eau Dolle, elke etappe geeft je het gevoel dat je de wereld de baas bent.

Uiteindelijk voert deze spectaculaire nieuwe GR® 738, die de uitstraling heeft van de GR 20, je van Vizille naar Aiguebelle over ruig terrein, soms met steile hellingen. Maar de schoonheid van de doorsteek van de Belledonne en het Pays d’Allevard is het nat worden van shirt en sokken meer dan waard.

De etappes van de GR in Grésivaudan


Waarom is dat leuk?
Onderdompeling in het hart van het massief van Belledonne
Jezelf overtreffen
Tussenstops in berghutten
Ik wil

beleef deze ervaring

Sluiten