collet-306-min-e1619443475929.jpg
Blog

Waarom uw zomervakantie doorbrengen

in de bergen

Het warme weer komt eraan en de zomervakantie staat voor de deur, wat discussies aanwakkert die vaak beginnen met dezelfde vragen: “Waar gaan we deze zomer naartoe?” of “Heb je ideeën voor vakantiebestemmingen? Hoewel de bergen een favoriete speeltuin zijn voor wintervakantiegangers, zijn ze net zo goed een bestemming om niet te negeren als het gaat om het vinden van een plek om je zomervakantie door te brengen. Met zijn grote open vlaktes, koele temperaturen en ongewone activiteiten is het een geweldige plek om even lekker uit te waaien. Le Collet geeft je de beste redenen om een zomer in de bergen door te brengen!

Zomervakantie

"origineel"

Je zomervakantie doorbrengen in de bergen betekent dat je niet doet wat iedereen doet! De meeste mensen zijn namelijk gewend om naar zee te gaan, naar bestemmingen aan zee met hun voeten wijd in het fijne zand. Daarom kan het voor sommigen een verrassing zijn om te zeggen dat je van plan bent om je zomer in de bergen door te brengen, en dat is maar goed ook! Het is makkelijker om te onthouden dat je een week gaat doorbrengen in een typische berggite dan in een hotel in Zuid-Frankrijk, een zomers refrein dat we elk jaar horen.

Je zomer doorbrengen in de bergen betekent ook je gewoontes veranderen en nieuwe horizonten ontdekken, een nieuwe manier van plezier maken, een nieuwe manier van vakantie ontdekken.

neem een kom

frisse lucht

Over het algemeen, als de zomer in volle gang is en het heet wordt, verkiezen de meeste mensen het zand van de stranden boven het koele gras van de bergen. Is dit een vergissing? Nee, het is eerder een gemiste kans om af te koelen in de frisse lucht en optimaal te genieten van de dag in een aangenaam klimaat, zonder de drukkende zomerhittegolf te moeten verduren. Wanneer deze laatste besluit om spelbreker te spelen, lijkt de parasol een slecht alternatief voor de verstikkende hitte. In de bergen kun je profiteren van de geneugten van een vakantie om van de zon te genieten en activiteiten te ondernemen tijdens je hele verblijf, zonder beperkingen of belemmeringen! Een droom die uitkomt, vind je niet? De frisheid van de ochtend, de aangename streling van de zon overdag en de zachtheid van de avond symboliseren op romantische wijze de contouren van een vakantiedag in de bergen, hartje zomer. Bovendien varieert de temperatuur afhankelijk van het seizoen en vooral van de hoogte waarop je je bevindt. In de bergen verlies je ongeveer 1°C bij elke stijging van 150 meter.

Bruin worden zonder de drukte

De zomer is de tijd waarin je wilt genieten van de zon en een satijnzachte gouden teint wilt krijgen, zonder de zonnecrème te vergeten natuurlijk. Om dit te bereiken gaan het strand en de zee hand in hand en kiezen ze het liefst voor een vakantie. Maar als je eenmaal klaar bent om je handdoek uit te spreiden en je beste UV-bad te nemen, is het moeilijk om een plekje te vinden op het veelgeroemde ‘fijne zand’, dat vol zit van juli tot eind augustus. Het is genoeg om spijt te hebben.

Zomer in de bergen betekent één zijn met de natuur en vooral genieten van de zon zonder uren te hoeven zoeken naar een plekje. Of je nu aan het wandelen bent of op een terrasje zit, er is nooit een beter moment om van de zon te genieten en je kleurtje op te poetsen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, behoren de bergen tot de bestemmingen met de meeste zon. Het is goed om te weten dat de UV-intensiteit met ongeveer 4% toeneemt voor elke 300 meter hoogte. In de zomer bruinen we dus veel meer in de bergen dan op het strand. Er is dus geen excuus om je niet in te smeren met zonnebrandcrème!

Bijvullen

activiteiten

De zomer op het strand is erg leuk, maar je verveelt je al snel en de tijd kan lang lijken als je op je handdoek ligt. Activiteiten op zee kunnen snel duur worden en de ‘magie’ van de vakantie bederven. In de bergen is het precies andersom! Als je je zomervakantie in een skioord doorbrengt, kun je genieten vaneen heleboel activiteiten voor jong en oud, zonder dat je per se een fortuin hoeft uit te geven. Het is een echt voordeel dat je niet over het hoofd mag zien als je gaat kiezen waar je deze zomer gaat zeilen (of liever paragliden). In de winter zijn de bergen beroemd om hun skiën, sneeuwwandelingen en langlaufen, maar in de zomer openen ze een hele nieuwe wereld van plezier en sportieve activiteiten! Er worden allerlei activiteiten aangeboden, waaronder :

  • Paragliding, zip-lining, accrobranche, boogschieten, zomersleeën of steppen op gras voor de meer ongebruikelijken.
  • Bergwandelingen, het ontdekken van meren, mountainbiken en zwemmen zijn de bekendste en meest toegankelijke activiteiten.
  • Elektrische fietstochten, sterrennachten in berghutten of hondensleeën zijn allemaal geweldige ervaringen.

Zoals je ziet zijn de bergen een land van activiteiten en een speeltuin voor gezinnen, sportievelingen en kinderen. Bovendien kun je tussen twee activiteiten door een lunchpauze nemen en eten in de winkels en diensten die in het resort beschikbaar zijn.

Ontdek

spectaculaire panorama's

Breng je zomervakantie door in de bergen en je zult zeker adembenemende panorama’s en uitzonderlijke landschappen ontdekken. Je zult gefascineerd zijn door het landschap voor je ogen, door de weelderige groene horizonten in de verte en door de rijkdom van de even kleurrijke als prachtige flora en fauna. Bovendien hebben de bergen een paar schatten in petto voor liefhebbers van mooie beelden, vooral voor fotografen: de glinsterende meren en hun omringende wandelingen voegen een unieke charme toe en maken van de bergen een openluchtspektakel vanuit elke hoek.

Huisvesting

goedkoper

Een van de vele voordelen van een vakantie naar de bergen in de zomer is dat je kunt profiteren van goedkopere accommodatie, terwijl je geniet van de uitzonderlijke omgeving en setting waarin je je bevindt. In de resorts zijn de prijzen over het algemeen lager dan op het hoogtepunt van het winterseizoen. Overnachten in de bergen betekent ook dat je kunt profiteren van een ruime keuze aan accommodatie: campings, hotels, gîtes, bed & breakfasts en nog veel meer.

In vergelijking met bestemmingen aan zee is accommodatie hier veel goedkoper, vooral voor gezinnen. In de bergen kun je jezelf in de zomer voor een zacht prijsje verwennen.

Ontdek al onze vakantieaccommodaties in de bergen

Specialiteiten proeven

bergvrouwen

Naar de bergen gaan betekent ook, zowel in de winter als in de zomer, de geneugten van de berg- en lokale gastronomie ontdekken. Met herbergen, bed & breakfasts en restaurants ter plaatse hoef ik je niet te vertellen dat je een echte traktatie te wachten staat, waarbij je nieuwe smaken ontdekt die symbool staan voor ons cultureel erfgoed. Met zijn kazen, gekookte gerechten, lokale wijnen, wilde bosbessentaarten en andere lekkernijen zijn de bergen een ware provisiekast!

Een goede bosbessentaart gebakken boven een houtvuur, nog warm, is een echte traktatie na een geweldige dag wandelen!

Ontdek hier de restaurants in Le Collet

Evenementen

ter plaatse

Het plezier van een vakantie in de bergen zit ook in de festiviteiten en andere leuke en leerzame activiteiten die altijd worden aangeboden. Laten we vooral niet de vele evenementen vergeten die onze zomerse dagen en avonden verlevendigen. Op Le Collet organiseren we bijvoorbeeld elke maandagavond in de zomer de“Monday Night Barbecue“, een ongewone en gezellige ervaring.

De berg laat het talent van de animatieteams zien, maar staat ook symbool voor een plek waar mensen kunnen samenleven, ideeën uitwisselen, ervaringen delen en zich goed voelen. Een tip: houd altijd de agenda van het resort in de gaten!

Mensen ontmoeten

vriendelijke

Wat de bergen in de zomer kenmerkt is vaak de rust en stilte, maar veel mensen realiseren zich niet dat het ook de gezelligheid en het plezier van het ontmoeten van mensen is. Tijdens een wandeling kom je gezinnen, jongeren, kinderen en mensen van alle rangen en standen tegen die dezelfde passie en hetzelfde verlangen hebben als jij. Je krijgt een glimlach in je oren als je een groepje wandelaars nadert, “hallo” wordt meer een ritueel dan een teken van beleefdheid, en de sfeer is ontspannen: precies waar we van houden! Zomervakanties in de bergen zijn niet alleen leuk, maar hebben ook het voordeel dat je kunt deelnemen aan groepsactiviteiten, perfect om interactie te stimuleren en mensen te ontmoeten met dezelfde interesses als jij. Tijdens de lunch kun je samen picknicken, lachen en elkaar leren kennen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wie je bent, je doet het allemaal samen om de bergen te ontdekken en ervan te houden. Na een goed dagje uit zul je merken dat je een drankje deelt met je vrienden van die dag (of zelfs nieuwe mensen aan tafel uitnodigt), van anderen leert en vooral een geweldige tijd hebt!

Bij een zomervakantie in de bergen draait alles om gezelligheid!

Uitgeven

vakantie in de bergen?
Sluiten