Ervaring

Toegang met stoeltjeslift naar de toppen

En laat je verleiden door het landschap...
ad7i6828.jpg

Er zijn van die momenten waarop je je realiseert dat technologie en mechanica goed zijn. Het bereiken van de toppen met de stoeltjeslift is een van die kostbare momenten. Te bedenken dat het maar 6 minuten of 10-12 minuten duurt om op het hoogste punt van het resort te komen, terwijl je er te voet waarschijnlijk 1 of 2 uur over zou doen, is ongeëvenaard. Natuurlijk kan het, en hardcore wandelaars zullen het zeker doen. Maar als je de toppen per mountainbike wilt bereiken, of als je niet zo’n wandelaar bent, is het veel praktischer.

Krijg wat hoogte

En bewonder het landschap voor je

Toegang tot nog meer natuur

Er is geen reden om niet de stoeltjeslift naar de toppen te nemen, als je gemakkelijk de Col de Claran of Les Plagnes kunt bereiken. In de zomer heb je snel toegang tot opstijgpunten voor paragliding, wandelpaden en mountainbikeroutes. Les Plagnes is het middelpunt van een hele reeks activiteiten. Het is de plek waar iedereen die de natuur temt, elk op zijn eigen manier, samenkomt.

Kun je niet te lang wandelen of vergt de klim te veel inspanning? Is dat een reden om de flora en fauna van het massief van Belledonne te missen? Is dat een reden om de prachtige hoekjes en gaatjes van de route 2000 niet te gaan bewonderen, die je op je gemak terugbrengt naar het resort?

Ontdek prachtige panorama’s

Als je wilt genieten van een prachtig uitzicht op de omliggende bergtoppen, is er geen hagedis. Je moet aan boord gaan van de Claran stoeltjeslift. In slechts een paar minuten en in het grootste comfort word je op 2140 m afgezet op de top van Les Plagnes. Dit is de enige manier om de top van de pistes te bereiken op het hoogste punt van het skigebied. Het is een tocht van 6 minuten waarbij je het panorama kunt bewonderen. Het Bauges-massief, het Aravis-massief en daar in de verte degene die fier boven alle andere uitsteekt: de Mont-Blanc.

In de zomer is het een sensatie om met een stoeltjeslift naar de toppen te gaan. Het geeft je de vrijheid om te gaan waar je te voet niet zou komen. Als je voor al deze bergtoppen staat, ben je ademloos. Het is moeilijk om ongevoelig te blijven voor deze tandeloze toppen, deze pieken die met de wolken spelen. Hoe kun je onbewogen blijven als je een zonsondergang achter de omringende bergmassieven bewondert, als alles plotseling ontbrandt en heerlijke tinten aanneemt.

Met speciale tarieven voor stoeltjesliften in de zomer zou het zonde zijn om zo’n prachtig schouwspel te missen.


Waarom is dat leuk?
een lust voor het oog
De toppen bereiken zonder moe te worden
Een frisse wind
Sluiten