Ervaring

Mijn eerste nacht in een opvanghuis

Stilte en de sterren...
adobestock-198037260--sanechka.jpeg
©Een gelukkig stel reizigers zit aan een houten tafel tegen een raam in ijzige patronen en drinkt koffie - een geweldige ochtend in een oude schuilplaats in de bergen tijdens een winteravontuur.

Je eerste nacht in een opvangcentrum is een moment dat je je nog lang zult herinneren. De omgeving, de vriendelijkheid van de beheerder, het landschap dat je nergens anders ziet, je eerste nacht in een toevluchtsoord is een zeldzame ervaring. De berghut Pierre du Carre bij Le Collet is zo’n kostbare plek.

Verken de berg

en herontdek de smaak voor de natuur

Opgelet Refuge de la Pierre du Carre gesloten deze zomer 2021.

Als je aankomt bij de berghut Pierre du Carre op de bergweiden van Collet, word je meteen verrast door de ontvangst van Guylain en Patricia, 2 bergliefhebbers die van half juni tot half september voor de berghut zorgen. De geur van een maaltijd bereid met lokale producten is meteen een schot in de roos. Veel mensen ontmoeten elkaar hier: gezinnen die van het station van Collet komen voor hun eerste overnachting in een berghut, wandelaars die de nieuwe GR 738 volgen of de Allevard-tour doen, en hardlopers van de Echappée Belle. Degenen die gewend zijn om in een berghut te overnachten onderscheiden zich meteen van degenen die voor het eerst in een berghut overnachten: ze bespreken routes met de opzichters, vertellen over hun dag en weten dat je hier niet treuzelt voordat je naar bed gaat.

Buiten deze periodes is de refuge op reservering geopend op 0476975024

Zijn eerste nacht in de refuge is altijd een vreemde. Ondanks de vermoeidheid van de dag, omdat we vanaf de Collet naar de hut moesten, duurde het lang voordat we in slaap vielen. Het is waarschijnlijk de opwinding van zo hoog te zijn, of de beelden van het prachtige landschap die steeds op je oogleden verschijnen. En dan moeten we vroeg naar bed, wat wat moeilijker is, maar de wandeling van de volgende dag naar de Grand Charnier en zijn fantastische uitzichten is het offer meer dan waard.

Je eerste nacht doorbrengen in de berghut betekent niet per se dat je verder of hoger moet gaan. Je kunt er gewoon voor kiezen om de omgeving van de berghut te verkennen. Neem rond de refuge de tijd om de orchideeën te observeren (het aantal wilde orchideeën is indrukwekkend, er zijn zoveel verschillende soorten), het cottongrass of neem gewoon wat tijd om op zoek te gaan naar marmotten.

En hoe zit het met jou? Wanneer is jouw eerste nacht in de refuge?


Waarom is dat leuk?
Het is verjongend
om los te komen van het dagelijks leven
Het spreekt jong en oud aan
Sluiten