Eb 1 Brunot LavitEb 1 Brunot Lavit
©Eb 1 Brunot Lavit

L'Échappée Belle

Animatie en pendeldienst

Het warme weer komt eraan en de zomervakantie staat voor de deur, wat discussies aanwakkert die vaak beginnen met dezelfde vragen: “Waar gaan we deze zomer naartoe?” of “Heb je ideeën voor vakantiebestemmingen? Hoewel de bergen een favoriete speeltuin zijn voor wintervakantiegangers, zijn ze net zo goed een bestemming om niet te negeren als het gaat om het vinden van een plek om je zomervakantie door te brengen. Met zijn weidse ruimtes, frisse lucht en ongewone activiteiten is het een geweldige plek om er even helemaal tussenuit te zijn. Le Collet geeft je de beste redenen om een zomer in de bergen door te brengen!

Verschillende routes

L’échappé Belle bestaat uit verschillende routes met verschillende kilometerstanden en verschillende startpunten.

De volledige Échappée Belle: 149 km en 11.270 m klimmen, solo van Vizille naar Aiguebelle

La traversée nord: 88 km en 6.500m D+ solo van Fond-de-France naar Aiguebelle

Parcours des crêtes: 64 km en 4.486m D+, solo van Allevard naar Aiguebelle

De Skyrace: 21 km en 2.000m D+ solo van Fond de France

Geweldige sfeer op het programma

Elk jaar brengt de doortocht van de hardlopers door de Grésivaudan regio zijn portie entertainment en festiviteiten met zich mee. Gejuich, trots en applaus vermengen zich met gelach, muziek, inwijdingen, workshops en allerlei evenementen. De doortocht van de 149 km lange lopers trekt massa’s supporters. Daarnaast is er de start van drie routes in de Grésivaudan; de noordelijke oversteek vanuit Fond de France (88 km) en de Crêtes route die start in Allevard-les Bains (64 km) en de Skyrace (21 km) ook vanuit Fond de France.

De locaties van de drie starts, de verfrissingspunten en de looppassages komen tot leven. Daarom stellen het Office du Tourisme de Belledonne Chartreuse, het Département de l’Isère en de organisatoren ook dit jaar alles in het werk om je optimaal van het evenement te laten genieten.

Gratis pendeldiensten

Met een gratis pendelbus kun je je verplaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over obstakels op de weg, vertragend verkeer of parkeerplaatsen. Vanaf de parkeerplaats achter het theater La Pléiade kun je op vrijdag 25 augustus naar Pinsot, Fond de France en Le Pleynet en op zaterdag 26 augustus naar Le Collet d’Allevard en Le Super Collet. Er rijdt ook een pendelbus van Pinsot naar Le Gleyzin van 14.00 uur op vrijdag 25 tot 13.00 uur op zaterdag 26.

Activiteiten bij de vertrekpunten

activiteiten

Er vinden allerlei evenementen plaats op Le Pleynet, Fond de France, Allevard-les Bains en natuurlijk Super-Collet!

.

Voor deze elfde editie van de ultra trail staan het hele team van het Office du Tourisme, de organisatoren en de vrijwilligers paraat om ervoor te zorgen dat deze editie, net als de vorige, een succes wordt voor zowel toeschouwers als lopers, en dat je er gedenkwaardige souvenirs aan overhoudt.

Uitgeven

vakantie in de bergen?
Sluiten