Ervaring

Fondue eten

Voor het plezier van je smaakpapillen
adobestock-219572506-m-studio.jpeg

Samenkomen rond een fondue met vrienden, familie of gewoon met z’n tweeën is een onvergetelijk, zo niet onmisbaar, onderdeel van een vakantie in de bergen op Le Collet. De witte wijn die je neus prikkelt, de geur van kaas, het gedompel van je brood in de pan, een golf van vreugde die zowel je hart als je maag verwarmt.

Hij die zijn brood verliest

een belofte

Genieten van een heerlijke specialiteit

Na een hele dag in de kou te hebben doorgebracht op de pistes van Le Collet, vooral de rode, is het tijd voor wat comfort. Als je de deur van de restaurants in het skigebied van Collet opent, of van het restaurant Very tijdens het nachtskiën, doet de geur van gesmolten kaas je watertanden. Je ruikt de eerste weelderige geuren van de gietijzeren pannen op de tafels van het restaurant en merkt de jubelstemming die zich van de klanten meester heeft gemaakt. De effecten van de witte wijn? Nou, alleen de Apremont of Roussette die in de glazen tinkelt. De witte wijn in de fondue is verdampt en laat alleen zijn zoete aroma achter in de kaas.

Puristen of fijnproevers?

Puristen zullen niet aarzelen om bij Le Collet een Savoyaardse fondue te bestellen met 3 kazen: Emmental, Beaufort en Gruyère. Fijnproevers zullen kiezen voor de eekhoorntjesbroodfondue, met zijn delicate, subtiel houtachtige smaken, of andere kaascombinaties. Nog meer smulpapen zullen kiezen voor een vleeswarenaanvulling. En jij, waar val jij voor?

Na sport, comfort

In de winter een fondue eten in Le Collet is een van de must-dos van elke skivakantie. Je hebt het koud gehad, je hebt goed getraind en als de avond valt in het skigebied, is het moeilijk om in je studio te blijven als het zo druk is in Le Collet. Een fondue eten met je partner, familie of vrienden is een speciaal moment, een magisch moment: het moment waarop iedereen zegt dat ze een geweldige dag hebben gehad en het tijd is om een beetje te ontspannen.


Waarom is dat leuk?
Ontspannen na het skiën
Een gezellig moment delen
Proef een typisch berggerecht
Zoek een restaurant voor

genieten van een fondue

Vind je ook leuk...

Sluiten