vue-pano-1-e1618843283949.jpg
In de buurt

Tuinen en kasteel van Le Touvet

in Le Touvet

De tuinen en het kasteel van Le Touvet, die worden beschouwd als een van de mooiste toeristische plekjes in de buurt van Collet, betoveren bezoekers met hun idyllische omgeving. Château du Touvet dateert uit de 18e eeuw en is een heerlijke plek voor een gezinsuitstapje, vooral in de zomer, wanneer het zo koel is en de tuinen zo mooi.

Een juweel

in de Grésivaudan-vallei

Verschillende hectaren park

De tuinen van Château du Touvet, ontworpen en aangelegd in 1750, bieden bezoekers 5 hectare aan groen. Gesnoeide taxussen, buksbomen en andere planten zorgen voor een weelderig decor. Het is niet ongebruikelijk dat de tuinen de ideale achtergrond vormen voor foto’s van de bruid en bruidegom. Naast de planten hebben de tuinen van het kasteel een grote watertrap in Italiaanse stijl die rechtstreeks gevoed wordt door de Chartreuse beekjes, evenals verschillende vijvers en fonteinen van allerlei soorten. Deze waterpartijen zorgen voor een aangename koelte, vooral in de hitte van de zomer.

Tot de bezienswaardigheden van de tuinen behoren de ommuurde tuin van de gravin, de rozentuin, de moestuin en de boomgaard.

Een historisch kasteel

Het Château du Touvet is eigendom van een privéfamilie en biedt bezoekers een 18e-eeuws decor, gekenmerkt door de schoonheid van de wandkleden, de verfijning van de ingelegde parketvloeren en de finesse van het beschilderde houtwerk. Alle pracht en praal van de toenmalige adel van de Dauphiné is hier te zien.

Het Château du Touvet staat op de lijst van “historische monumenten” en de tuinen die zijn aangelegd door de Comte de Marcieu zijn toegankelijk voor kinderen dankzij de speurtochten die in de tuin worden georganiseerd. Het is een geweldige manier om een bezoek dat soms eindeloos lijkt te duren wat op te vrolijken. Stuur ze op zoek naar een vergeten figuur, het gereedschap van de tuinman of aanwijzingen die her en der verspreid liggen.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten