fbb-09-web.jpg
In de buurt

Fort Barraux

in Barraux

Fort Barraux torent majestueus uit boven de vallei van Grésivaudan en heeft de tand des tijds getrotseerd. Het blijft een van de laatst overgebleven vestingwerken van de regio. Gebouwd in de stijl van Italiaanse verdedigingspleinen, werd dit bastion op verzoek van de eerste hertog van Savoye, Charles Emmanuel, gebouwd door Ercole Negro. Verbouwd en veranderd in de loop der tijd, is Vauban verantwoordelijk voor de huidige vorm.

Een historisch erfgoed

ontdekken

Fort Barraux is een echte trekpleister voor een wandeling die zowel volwassenen als kinderen zal bevallen.

Fort Barraux, een must-see wandeling in de buurt van Collet d’Allevard, diende als afschrikmiddel tegen mogelijke aanvallen en was een echte wachttoren van de Grésivaudan. In de loop van zijn geschiedenis heeft het verschillende functies vervuld, van garnizoen tot wapendepot tot militaire en civiele gevangenis. In de 18e eeuw werden er twee barakken en een kapel aan toegevoegd.

Bezoeken voor iedereen

Je kunt het fort bezoeken van mei tot september, met vertrek om 15.00 uur voor een rondleiding van 1 tot 2 uur. Met een hoogte van 25 m, 4 ophaalbruggen en 5 km vestingmuren dompelt dit fort iedereen onder in het verleden.

Bij mooi weer is een wandeling rond de wallen om de vestingmuren te bewonderen een echte traktatie voor alle liefhebbers van geschiedenis en vestingwerken. Kinderen onder de 12 mogen gratis naar binnen, waardoor dit een geweldig dagje uit is voor gezinnen.

De toegang vanaf Le Collet is heel eenvoudig, want het komt van de A41 bij Pontcharra.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten