dji-0040-2.jpg
©Alain Stradiotto
In de buurt

De Hoge Bréda Vallei

Een vallei die zijn wilde kant heeft behouden

De Haut-Bréda vallei staat bij wandelaars en natuurliefhebbers bekend om zijn authentieke, bucolische omgeving. Het ligt tussen Chambéry en Grenoble en is vaak het vertrekpunt van talrijke wandelingen in het Belledonne-massief. Bekende dorpen zijn Fond de France, het startpunt voor wandelingen naar de 7 Laux refuge, evenals Pinsot en La Ferrière.

Een wandelparadijs

De vallei van de Haut-Breda biedt een bucolische omgeving met grote weiden en talrijke waterpoelen, waardoor het een populaire bestemming is voor wandelaars en trekkers. De Tour du Pays d’Allevard en de Tour des Lacs des 7 Laux zijn twee van de populairste wandeltochten. Een wandeling die tot 7u30 kan duren voor 21 km wandelen in het weelderige Belledonne-massief. De vallei van de Haut-Breda is ook het vertrekpunt voor een Allevard-wandeling of een route die begint in La Ferrière.

Wandelen in de Allevard regio, die in het hart van de Haut-Breda vallei ligt, geeft je een goed idee van de omvang van deze oude gletsjervallei. Als je te moe bent van je wandeling in de vallei van de Haut-Breda, zal een ontspannende pauze in de thermen van Allevard zeer welkom zijn.

Geluidspaden

Het is soms moeilijk om kinderen te interesseren voor bergwandelen. De geluidspaden in de vallei van de Haut-Breda zullen hun interesse in wandelen weer aanwakkeren. Er zijn 2 routes, van een en twee uur, met interactieve terminals die de geschiedenis van de vallei en haar bewoners laten zien.

Kinderen zullen veel plezier beleven aan het wandelen, het knipperen van codes op de terminals en het ontdekken van de verschillende verhalen en andere beelden. Voor iedereen is het een kans om de geschiedenis van de vallei te ontdekken, die gekenmerkt werd door een economie gebaseerd op de verwerking van ijzer en mineralen.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten