maison-bergs-1920x960-1.jpg
In de buurt

Berges Museum

in Villard-Bonnot

Terwijl de Grésivaudan-vallei bekend staat om zijn economische activiteit gebaseerd op ijzerverwerking en -winning, is het ook beroemd om zijn hydro-elektriciteit. De papierfabrieken van Lancey, opgericht door Aristide Bergès, zijn hiervan het bewijs. Een bezoek aan het Musée de la Houille Blanche – Maison Bergès tijdens een verblijf in Le Collet is een must.

In de voetsporen van onze voorouders

Aristide Bergès was een belangrijke speler in de papierindustrie, met name in Lancey, en was een van de eersten die gebruik maakte van waterkracht. Het Bergès-museum is gevestigd in zijn voormalige huis niet ver van Le Collet. De inrichting is terug naar het origineel, met een fusie van industriële en Art Nouveau stijlen.

Een authentiek museum

Voor veel mensen zal dit museum, gelegen in Villard-Bonnot niet ver van het skigebied Collet, worden gezien als een juweeltje. Je ontdekt er niet alleen rijke collecties over de papierindustrie, hydro-elektriciteit en hydraulische energie (witte steenkool), maar je wordt er ook ondergedompeld in de intieme wereld van de familie Bergès.

Eentweede kenmerk van het Musée de la Houille Blanche – Maison Bergès is de sterke aanwezigheid van art nouveau, met veel werken van de schilder en graficus Alfons Mucha.

Een museum met een familiegevoel

Decharme van een bezoek aan het Musée de la Houille Blanche – Maison Bergès in de buurt van Le Collet ligt in alle foto’s en herinneringen die verbonden zijn aan de familie Bergès. Enerzijds wordt u meegevoerd naar het hart van hun familiale omgeving, om het leven te ontdekken van de man achter deze industriële revolutie, maar u kunt ook een reis terug in de tijd maken naar het industriële tijdperk. In het dagelijkse leven van de familie Bergès zijn talrijke voorwerpen te vinden die te maken hebben met papierfabricage en hydro-elektriciteit.

Educatieve workshops

Als je met het gezinnaar Le Collet komt, zullen de kinderen dol zijn op de educatieve workshops en experimenten die worden aangeboden. De beste manier om je op een leuke manier onder te dompelen in de wereld van wetenschap en technologie.

Het park biedt een bucolische omgeving voor een wandeling of picknick niet ver van Le Collet.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten