vue-du-hameau-et-des-bauges.jpg
In de buurt

De toren van Avalon

in Saint-Maximin

De Tour d’Avalon, 33 meter hoog en al van verre zichtbaar, is een van de kostbaarste overblijfselen uit de 14e eeuw. De Tour d’Avalon is een must in de Grésivaudan-vallei, in het hart van het Belledonne-massief. Het is ook een van de startpunten voor wandelingen in de Haut-Breda vallei.

Een belangrijk historisch monument

De Tour d’Avalon, geklasseerd als historisch monument, is een van de schatten van het historisch erfgoed van Haut Bréda en de Grésivaudan-vallei. Het werd gebouwd door de kartuizermonniken op de ruïnes van een feodaal kasteel uit het jaar 1000 dat toebehoorde aan de familie Wallon-Romestang d’Avalon. Het is gebouwd van bewerkte steen en kalksteen en heeft ook een neo-Bysantijnse kapel. De toren heeft 3 verdiepingen en een terras met machicoulis. De binnendiameter van de toren is 8m.

Deze toren van Avalon, symbool van macht voor de meesters van de site, diende ook als bolwerk.

Op weg naar de toppen

Na je bezoek aan de bergtoppen kun je gaan wandelen in de vallei van Grésivaudan. De Saint-Maximin heuvels langs de rivier de Breda zijn een van de populairste wandelgebieden. Het is een gemakkelijke wandeling die je maar een halve dag kost en die je met het hele gezin kunt doen.

Als je nog wat tijd over hebt, maak dan onderweg een stop om een andere bezienswaardigheid van de Grésivaudan-vallei te bezoeken: Fort Barraux.

Liefhebbers van oude stenen mogen deze emblematische plekken niet missen. De toren van Avalon, die gemakkelijk toegankelijk is voor kinderen, is een must op je reisroute vanaf het station van Collet.

Onze must-haves

Laat je inspireren

Experimenten

te leven
Sluiten