Ervaring

Werken aan je oriëntatie

En geniet van de natuur
adobestock-34885310-sertan.jpeg

Een IGN-kaart lezen, je op een natuurlijke manier oriënteren in de natuur, verplichte waypoints vinden – terwijl sommige mensen oriëntatielopen als een test beschouwen, wordt werken aan je oriëntatie bij Le Collet helemaal leuk.

Laat het werken

jullie hoofden en benen

Onder de zon van onze bergen

Ook al houden sommige mensen er niet van, oriëntatielopen, of kortweg C.O., is een echte sport, en een van de meest complete. Rennen, wandelen, obstakels overwinnen en niet te vergeten momenten van intense reflectie, het organiseren van een gezinsuitstapje naar Le Collet of de omgeving om aan je oriëntatievaardigheden te werken is een echte vrijetijdsbesteding.

Kaart, baken, kompas, op weg naar je oriëntatieloop. Niets is zo leuk als je oriënteren met kaart en kompas tijdens een verblijf op Le Collet om kinderen aan het idee te laten wennen. Wat een plezier om door de natuur te zwerven op zoek naar markeringen en je eigen route naar de estafettepunten. Het vinden van de markering op je kaart in een echte omgeving wekt interesse en kan zelfs echte opwinding veroorzaken.

Het oriëntatieloop parcours is voor iedereen. Het is niet ongewoon om een gezellige familie tegen te komen die gewoon hun oriëntatievaardigheden willen oefenen, en anderen die van dit moment een echte oriëntatieloopwedstrijd willen maken en er dus helemaal in op gaan.

Neem vooral de tijd om het landschap van Collet te observeren en doe je oriëntatieloop als een schattenjacht: een kaart, een kompas, markeringen om te vinden en een kaart om te prikken.

In dezelfde geest kun je in Les 7 Laux, niet ver van het skioord Collet, ook discgolfen. Bij dit oriëntatieparcours moet je ook behendig zijn in het gooien van frisbees in de mandjes.

Naast het oefenen van je oriëntatievaardigheden, is het belangrijkste doel van dit soort activiteiten om frisse lucht te krijgen, delen van de omgeving van Collet te ontdekken die je nog nooit hebt gezien en de kinderen hun neus uit hun smartphone te laten halen.

Terug naar het echte leven!


Waarom is dat leuk?
Het is een geweldige gezinsactiviteit
Een ideaal moment om de flora en fauna te observeren
We maken van de gelegenheid gebruik om met het gezin te picknicken
Sluiten