collet-298-min-e1619171397499.jpg
Gezinnen en kinderen

Gezinsactiviteiten

Zin in cultuur? Ontdek onze rijkdommen! berg

Er is genoeg te doen met het hele gezin in de Belledonne, van wandelpaden tot het zoeken naar diersporen en het ontdekken van de oude stenen gebouwen in de omgeving.

Vliegen als Icarus

Rijd met een van de oudste kabelspoorwegen van Frankrijk via het tandrad naar de startbasis in Saint-Hilaire du Touvet. Het is een moment buiten de tijd, met een adembenemend uitzicht over de Grésivaudan-vallei. Op de top zweven paragliders als Icarus. Voor de anderen is het een kans om het Icarus Laboratorium te ontdekken en te leren over de wet van gewichtloosheid. Breng de dag door met het gezin op een majestueuze plek.

Een avontuur beleven

Middeleeuws

Reis terug in de tijd met Fort Barraux en de Tour d’Avalon. Fort Barraux is een voormalig bastion en gevangenis dat de vallei beschermde tegen aanvallers. De Tour d’Avalon, een voormalig middeleeuws kasteel. Herbeleef met je familie de geschiedenis van de nobele ridders die zich al in 1000 na Christus in de Grésivaudan-vallei vestigden. Deze 2 overblijfselen van de geschiedenis zijn symbolen van de Grésivaudan-vallei. Probeer jij de aanval?

Batterijen opladen aan een meer

Neem je picknick of hengel mee. Daag jezelf uit op de opblaasbare modules of ontspan op het strand. Profiteer optimaal van de recreatiecentra bij Lac de la Terrasse en Lac de la Mirande. Zet je voeten in het water en je hoofd in de bergen. Stuw jezelf voort vanaf de reuzenkatapult, schiet een waterpistool af vanaf je reuzenboei, daag de aquafun modules uit. Laat je wiegen door de zachte zomersfeer en de geur van friet van de snackbar.

Een kompas gebruiken om de weg te vinden

Vind je weg in het bos met behulp van een kompas. Vertrouw op je richtingsgevoel, maar vooral op de elementen die op een kaart staan aangegeven. Leg het hele parcours af als gezin voor een spannende ervaring. Voltooi het parcours binnen de gestelde tijd en passeer alle markeringen. Oriëntatieloop levert teamgeest en ervaring op en is een geweldige gezinsactiviteit.

Diersporen ontdekken

Ontdek diersporen

Ga het bos in zonder geluid te maken. Let op beweging en probeer een vos, haas of ander bosdier te herkennen. Probeer de sporen in de sneeuw te herkennen. Trek sneeuwschoenen aan en doe mee aan een gezinswandeling om diersporen te ontdekken.

Ervaring

Gemaakt in Collet

Daar ga je!

De beste adressen voor een gezinsvakantie

Eten en slapen zijn de pezen van de strijd als je weg bent met het gezin! Dus ontspan je: de accommodaties die we hebben geselecteerd zorgen ervoor dat jij en je kinderen een ontspannen verblijf hebben. En de restaurants zullen er alles aan doen om je het leven gemakkelijker te maken!

Sluiten