Ervaring

Snel de hellingen af op TT-scooters

ad7i7503.jpg

In de zomer zijn de bergen het favoriete speelterrein van mountainbikers. Het is allemaal goed en wel om de scherpe bochten te nemen, de skipistes af te rijden en de steile stukken door het bos te nemen, maar het wordt een klassieker. Daarom staat dit jaar alles in het teken van de afdaling op TT-scooters.

Een activiteit

voor jong en oud

Het eerste wat je zegt als je op een TT-scooter de hellingen van Le Collet af dendert, is dat het een verrassende activiteit is. Een gedurfde mix van skiën en mountainbiken, het rijden op een TT-scooter op de hellingen vereist vaardigheid en behendigheid.

Hoewel je het gemakkelijk onder de knie krijgt, moet je je de eerste paar momenten concentreren om je evenwicht te vinden. Bovendien moet je je snelheid onder controle kunnen houden als je op een TT step de hellingen af dendert.

Een aanval op elk terrein

Als je eenmaal over de eerste schrik heen bent, merk je al snel dat de TT step eigenlijk heel veilig is. Om te beginnen is hij door de brede wielen veel stabieler dan je zou denken. Daardoor zijn hobbels, wortels, gras op paden, kuilen en oneffen oppervlakken niets anders dan slechte obstakels. Ten tweede zorgen de goede remmen op de modellen ervoor dat je veilig de hellingen af kunt suizen op een TT step. De piste op. Wat opvalt is de lichtheid en wendbaarheid, dus je krijgt het snel onder de knie. Buig je knieën, leun lichtjes in een bocht, en uiteindelijk is het een koud kunstje om op een TT step de piste af te suizen…

Het is een uitstekende activiteit om met het hele gezin te delen, zolang je kinderen tenminste 1,30 of 1,40 meter lang zijn.


Waarom is dat leuk?
Leuke gezinsactiviteit
Genieten van de pistes in de zomer
Geniet van een activiteit in de frisse lucht
Sluiten