ESF Le Collet skilessen

Toerisme en handicaps

Le Collet is al een aantal jaar een van de wintersportplaatsen met het label “Toerisme en Handicap”. Dit betekent dat mensen met een handicap kunnen genieten van wintersport.

Handi'ski

Gemakkelijke toegang

De toegang tot de pistes en skiliften in Le Collet is gemakkelijker gemaakt voor mensen met een handicap. Met eenvoudigere toegang tot parkeerplaatsen en stoeltjesliften die zijn aangepast aan speciale apparatuur, is skiën nu toegankelijk voor iedereen.

Handiskiën met de ESF

De ESF in Le Collet is sterk betrokken bij de promotie van toerisme en handicaps, zodat iedereen kan genieten van de sensatie van het skiën. Het biedt perfect aangepast materiaal en les. Er worden 2 soorten materiaal aangeboden, perfect aangepast aan de behoeften van het betrokken publiek:

  • trotti-ski: dit materiaal is ontworpen voor mensen die kunnen staan. De instructeur blijft bij de leerling om hem of haar te begeleiden.
  • Tandemskiën: deze uitrusting is ontworpen voor mensen met een beperkte mobiliteit of een andere medische aandoening. De instructeur begeleidt de uitrusting. Deze uitrusting biedt toegang tot stoeltjesliften.

Aangepaste skipassen

Skipassen zijn nog steeds verplicht voor skiërs met een handicap. Het skigebied biedt echter speciale prijzen. De prijs van de skipas is 50% van het dagtarief voor volwassenen, en de begeleider, als de handicap dit verplicht maakt, krijgt een gratis skipas.

Ervaar onze emoties

Agenda

De Blog

Experimenten

te leven
Sluiten